TERORISTIČKI BOSS

Bin Ladenova majka dala intervju: Moj sin je bio dobar dječak dok nije sreo ljude koji su mu isprali mozak

04.08.2018 u 12:22

Bionic
Reading

Majka pokojnog vođe Al Kaide Osame Bin Ladena, Alia Ghanem, rekla je da je njen sin bio dobar dječak, ali da se radikalizirao na fakultetu

"Bio je jako dobar dječak dok nije upoznao neke ljude koji su mu prilično mnogo isprali mozak u ranim 20-im godinama. Možete to nazvati kultom. Uvijek sam mu govorila da se odmakne od njih. I nikad mi ne bi priznao to što radi, jer me je toliko volio", istakla je Ghanem u intervjuu za britanski Guardian, prenosi Al Jazeera.

Ona je u intervjuu, prvi put nakon 17 godina od napada u SAD-u, rekla da je Osama bio voljen, ali da je nekako izgubio svoj put.

"Imala sam vrlo težak život zato što je moj sin bio daleko od mene. Bio je jako dobar dječak i mnogo me je volio", kazala je Ghanem, pokazujući njegovu fotografiju u vojnom odijelu.

Pokazala je i fotografiju svog supruga, Al-Attasa, koji je odgajao i brinuo se o sva tri sina, ističući da je bio dobar čovjek i da je bio dobar prema Osami kojeg je dobila u prvom braku.

Prema njenim riječima, Osama je postao pobožan već u ranim dvadesetim godinama, dok je studirao ekonomiju na Sveučilištu King Abdulaziz u Džedi.

"Ljudi na sveučilištu su ga promijenili. On je tada postao drugačiji čovjek", rekla je ona.

Prema njenim riječima, jedan od muškaraca koje je Osama upoznao bio je Abdullah Azzam, član Muslimanskog bratstva koji je kasnije prognan iz Saudijske Arabije i koji je vremenom postao Osamin duhovni savjetnik.

Kako se navodi, Ghanem je godinama odbijala da govori o Osami, kao i svojoj obitelji - naročito tijekom dva desetljeća dok je njen sin važio za vođu Al Kaide.

Njihova vila se nalazi u gradu Džedi u Saudijskoj Arabiji, a obitelj važi još za jednu od najbogatijih u Saudijskoj Arabiji. Bin Laden je pronađen i ubijen 2011. godine u Pakistanu.

  • +10
Teroristički napadi u 2017. godini Izvor: Reuters / Autor: Reuters