PUČANIN POSSELT

'Bilo bi tragično da Hrvatska uđe u EU nakon Srbije'

20.01.2012 u 11:40

Bionic
Reading

Zastupnik Europskog parlamenta iz bavarske Kršćansko socijalne unije (CSU) Bernd Posselt izrazio je u petak uvjerenje da će hrvatski građani velikom većinom glasova na nedjeljenom referendumiu podržati ulazak svoje zemlje u Europsku uniju, ističući da bi bilo tragično da Hrvatska ostane iza Srbije u redu za ulazak u Uniju

'Vjerujem u hrvatski narod. Ta srednjoeuropska nacija uspostavila je prije dvadeset godina funkcionirajuću demokraciju, zaustavila stranu agresiju i izgradila mirne odnose sa svojim susjedima. Tijekom dugog i teškog puta Hrvatska je uspješno pregovarala s Europskom unijom i postat će jedna od najbolje pripremljenih članica te zajednice, radeći za snažnu Europu na temelju slobode i kršćanskih vrijednosti. Uvjeren sam da će velika većina Hrvata zaključiti s jasnim 'Da' impresivni posao koji su učinile sve demokratske stranke u Hrvatskoj posljednjih godina', istaknuo je Posselt u priopćenju.

'Bilo bi tragično kad bi, zbog neuspjeha referenduma, Hrvatska ostala iza Srbije među zemljama kandidatima. Jasno 'da' u nedjelju, to će spriječiti', zaključio je Posselt.

Bernd Posselt je dugi niz godina bio izvjestitelj Europske pučke stranke za Hrvatsku.