ostali će čekati duže

Bill Gates: Pandemija koronavirusa će za bogati dio svijeta završiti do kraja 2021. godine

  • Autor: An. S.
  • Zadnja izmjena 09.08.2020 15:23
  • Objavljeno 09.08.2020 u 15:05
Bill Gates

Bill Gates

Izvor: EPA / Autor: LUDOVIC MARIN / POOL

Suosnivač Microsofta Bill Gates procjenjuje da će pandemija koronavirusa za 'bogati svijet' biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostale trajati duže

'Inovacije u dijagnostici, terapijama i cijepljenju su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom dijelu svijetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a ostatak svijeta do kraja 2022. godine', izjavio je Gates, u razgovoru za magazin Wired.com.

Gates financira medicinsko istraživanje i programe za cjepiva putem Zaklade Bill & Melinda Gates. Svjestan je da je pandemija sve zemlje svijeta vratila nekoliko godina unazad kada je riječ o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije, dječje paralize...

Kritizirao je američki sustav testiranja na koronavirus, kao i način na koji se američki predsjednik Donald Trump i njegova administracija nose sa situacijom.

Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva koronavirusa u SAD-u rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski. Gates vjeruje da će cjepivo biti razvijeno, ali da će zbog različitih problema uključujući proizvodnju moći pomoći samo bogatijim zemljama.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!