ESL EXPerience u Zagrebu

Bili smo na velikom League of Legends eventu

15.07.2013 u 07:13

Bionic
Reading

EXPerience, zasigurno najveći League of Legends event ikada održan u Hrvatskoj obilježila je izvrsna organizacija i još bolje borbe između 16 teamova koji su pronašli put do dvodnevne završnice

Gaming sekcija Visokog učilišta Algebra - EXP i Electronic Sports League u petak i subotu održali su završnicu LAN turnira koji se održao u izvrsnom prostoru Visokog učilišta u Ilici 242. U završnici je sudjelovalo 16 teamova, a najviše vještine na kraju je pokazao klan 'Guru Gaming' koji je bio bolji od 'Back To Gaming'.

 

Na završnici u subotu pojavili smo se i sami i zaista – imali smo i što vidjeti. Fantastičan prostor podijeljen u dvije sekcije – jednu za gejmanje i drugu za gledanje. Prostor je i prvi i drugi dan bio krcat, dapače, zainteresiranih je bilo toliko da su organizatori projektore postavili u još nekoliko dodatnih prostorija da nitko ne bi ostao zakinut.

 

Oni koji se pak nisu mogli pojaviti na licu mjesta cijeli događaj mogli su gledati putem live streaminga u to u dvije kvalitete – 480p i 720p. Stvar je funkcionirala savršeno i bez ikakvih tehničkih poteškoća, a sve mečeve komentirali su vrlo dobri komentatori koji su se izmjenjivali. Prvi dan mečeve je putem interneta gledalo do 250 ljudi dok je u subotu brojač nerijetko prelazio brojku od 500 što također dovoljno govori o velikoj popularnosti League of legends među hrvatskom gamerskom populacijom. 

 

Atmosfera je cijelo vrijeme bila vrlo ugodna, a publika čija je dob varirala između 10 i 40 godina povremeno je i glasno navijala i iskazivala podršku pljeskom svakom dobrom potezu.

 

Guru Gaming na kraju za pobjedu nagrađen sasvim lijepom nagradom od 5000kn, a simboličnih nagrada mogli su se dokopati i svi zainteresirani posjetitelji.

 

Vrlo jasno – ESL EXPerience u organizaciji Gaming sekcije Visokog učilišta Algebre i Electronic Sports League bio je vrhunski gaming događaj kakvih je na ovim prostorima kronično nedostajalo. Osim vrhunskog gaminga, takva je bila i organizacija, iako bi bilo lijepo da je prostor bio malo bolje klimatiziran, no, to sada uopće nije važno. Što drugo reći nego da jedva čekamo sljedeći ovakav događaj, bilo da je u pitanju League of Legends ili neka druga igra.