NESPRETNI MINISTAR

Bild o gafu Grlića Radmana: Napao je Baerbock poljupcem, ovo je razlog

03.11.2023 u 22:53

Bionic
Reading

Njemački tabloid Bild nije propustio priliku registrirati, kako ga je opisao, 'napad poljupcem' hrvatskog ministra vanjskih poslova Gordana Grlića Radmana na njemačku kolegicu Annalenu Baerbock

'Tijekom zajedničkog fotografiranja hrvatski ministar vanjskih poslova stao je pokraj Baerbock, prvo ju je uhvatio za ruku i - dok je ona gledala u njega - pokušao poljubiti. Čini se kao da je želi poljubiti u usta. Ali Baerbock se okreće brzinom munje', opisao je događaj Bild, koji prenosi i reakcije iz Hrvatske.

Citiraju komentar novinarke Jutarnjeg lista Snježane Pavić, koja je od ministra zatražila ispriku navodeći da ga se duboko srami. Navode i kako je 'zastupnica ultraljevice' Ivana Kekin napisala kako je Radman osramotio sve Hrvate, dok je bivša premijerka Jadranka Kosor ustvrdila kako se i 'prisilno ljubljenje žena zove nasilje'.

Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midžor / PIXSELL

Bild ipak nalazi trunku razumijevanja za Grlića Radmana, navodeći kako je prekasno stigao na fotografiranje, pa izvori bliski Annaleni Baerbock navode da je ovio bio nespretan pokušaj da se brzo pozdrave.

Gordan Grlić Radman pokušava poljubiti Annalenu Baerbock Izvor: Profimedia / Autor: John MACDOUGALL / AFP / Profimedia