nije jedini

Biciklist u Osijeku u osam sati ujutro napuhao gotovo dva promila alkohola

09.09.2020 u 12:53

Bionic
Reading

Kako javlja policija, jučer, 8. rujna na području Policijske uprave osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 5 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (3 osobnog automobila i 2 bicikla)

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 7,50 sati, u Osijeku, u Školskoj ulici, kada je u prometu zaustavljen biciklist. Vozaču bicikla, 53-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Osijeka, evidentirana je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu.

U 19,54 sata u Feričancima, dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom. Vozač osobnog automobila, 44-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka, nije se kretao sredinom obilježene prometne trake te je udario u parkirani osobni automobil. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana je nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,73 grama po kilogramu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 21 300 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.