U MREŽI PROŠLOSTI

Bez ustaša i partizana nema rasprave ni o gospodarstvu

17.06.2015 u 09:02

Bionic
Reading

Dok nezadovoljni poduzetnici upozoravaju Vladu na lošu poduzetničku klimu i reforme o kojima svi govore, ali ih nitko ne provodi, vlast i opozicija i kad govore o tom temama - završavaju na komunizmu pa je tako bilo i u jutrošnjoj emisiji 'U mreži Prvog' Hrvatskog radija na temu apela HUP-a sadašnjoj i budućim Vladama upućenog na Danu poduzetnika

'Ne bi bilo dobro kad bi mi vodili tvrtke poput političara - pet puta godišnje mijenjamo poslovne planove, zadužujemo se i radimo rebalanse', izjavio je saborski zastupnik HDZ-a i bvši potpredsjednik Vlade za investicije Domagoj Milošević. 'Riječ reforme danas više nije dovoljna - jer ih ne osjetimo. Očito je da Vlada misli da živi u jednoj drugoj Hrvatskoj, a svi mi ostali u drugoj Hrvatskoj. Vlada se odbija suočiti s realnošću. Brojke nezaposlenih su frapantne, možemo samo zamisliti što će se dogoditi kad se 1. srpnja ukinu radne dozvole u Njemačkoj. Ova Vlada će ostaviti preko 10 milijardi novog duga', dodao je Milošević govoreći na Hrvatskom radiju 'U mreži prvog' i naglasio da je Hrvatska i 2011. imala ovakav rast.

'Eurostat je jučer objavio kako je Hrvatska među prve četiri zemlje po rastu broja zaposlenih. Vlada prognozira kako će ove godine BDP biti pozitivan 0,5 posto i više i imat ćemo pozitivna sva četiri kvartala. To je bolje od HDZ-ove Vlade u kojoj je sjedio Milošević, a koja je izgubila 11 posto BDP-a u svom mandatu', odvratio je ministar obrta i malog poduzetništva Gordan Maras.


Maras nije propustio priliku reći i kako je neobično da je HDZ u emisiju ovog tipa poslao nekoga jer predsjednk HDZ-a Tomislav Karamarko pokreće borbu protiv jugofila i imaginarnih neprijatelja iz 90-tih, a uopće ne priča o gospodarstvo. 'Osim toga 2011. godine deficit je iznosio 7,5 posto, a trošilo se desetak milijardi više nego danas', rekao je Maras.

'Tko o čemu, SDP o ustašama i partizanima. Muka je i ono malo ustaša i partizana koji su danas živi - jer loše žive njihova djeca', odvratio je Milošević pa istaknuo da u 'Plan 21' više nitko ne vjeruje. Da poduzetnička klima nije dobra, ponovio je i predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika i član Izvršnog odbora HUP-a Petar Lovrić, koji je podsjetio da je doprinos za zdravstvo smanjen, pa opet povećan za dva posto dok istovremeno ispada da nitko u Hrvatskoj ne zna što je plaća - nju regulira čak 13 zakona. Ima tisuću detalja, metode primjene fiskalizacije, retroaktivno oporezivanje kapitalne dobiti unazad 12 godina ...'

Pročitavši podatke iz izvještaja Europske komisije, Milošević je ustvrdio da to dovoljno govori o stanju u kojem je gospodarstvo te naglasio da je 'jedini kontinuitet Vlade u ove tri i pol godine, kontinuitet sukoba – od Državnog zavoda za statistiku kojim upravlja, inače, SDP-ovac (Marko Krištof – op.a.), poslodavaca, sindikata, oporbu ni ne spominjem, a najveći sukob je zapravo sukob s realnošću'.