SLAB PROMET

Bez gužvi i zastoja na jugu zemlje

13.07.2013 u 20:01

Bionic
Reading

Drugog vikenda srpnja, kada tradicionalno počinje pojačan promet na jugu zemlje, nema gužvi na krajnjem izlazu s Dalmatine, na čvorovima Ravča i Vrgorac

Na Ravči promet teče normalno bez gužvi, dok je na čvoru Vrgorac pojačan promet na ulazu na Dalmatinu, gdje je kolona duga oko jedan kilometar. Na izlaz s Dalmatine se ne čeka, niti ima gužve, a otvorene su četiri izlazne rampe. Po riječima djelatnika HAC-a, promet prema Dubrovniku i južnim otocima manji je nego li u isto razdoblje prošle godine, a manji je i broj vozila koji putuju na crnogorsko primorje.

Na graničnim prijelazima prema BiH, Orah-Orahovlje i Crveni Grm-Prolog, također nema većih čekanja. Slab je promet i preko novootvorenog Graničnog prijelaza Bijača, koji je namijenjen kamionima koji prevoze robu. Kako se doznaje od glasnogovornika Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, Ratka Kovačevića, preko GP Bijača u prvih šest dana srpnja prešlo je 300 kamiona, od kojih 200 s uvoznom, a 100 kamiona s izvoznom robom, a evidentiran je i znatan broj praznih kamiona s obje strane granice.