lider restart koalicije

Bernardić: Zbog korona mjera u autobusu ne smije biti više od 20 ljudi; naša će vlada pomoći autoprijevoznicima

  • I. Ba./Hina
  • Zadnja izmjena 27.06.2020 14:42
  • Objavljeno 27.06.2020 u 14:36
Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a i lider Restart koalicije Davor Bernardić izjavio je u subotu da će prioritet njegove vlade biti izgradnja prometnica, posebice produžetak brze ceste prema Bjelovaru i Koprivnici, a istaknuo je i važnost izgradnje nove zgrade bjelovarske bolnice

Bernardić koji je u društvu bjelovarsko-bilogorskog župana Damira Bajsa posjetio Bjelovar te je ustvrdio da su Bjelovarsko – bilogorska i Virovitičko – podravska jedine dvije županije u Hrvatskoj koje nemaju ni kilometar brze ceste i autoceste.

„Posjetio sam gradilište Opće bolnice Bjelovar gdje Bjelovarsko – bilogorska županija samostalno s ogromnim naporima podiže tu bolnicu, a problem te izgradnje je što nema nikakvu potporu države. Naš zadatak će biti da se ta bolnica sufinancira po jednakom modelu po kojem se sufinancira bolnica u Puli. To će biti apsolutni prioritet moje vlade jer svaki dio države zaslužuje biti jednako tretiran”, poručio je Bernardić.

Govorio je i o problemu autoprijevoznika koji zapošljava više od 20 tisuća ljudi.

„Zbog korona mjera u autobusu ne smije biti više od 20 ljudi i tu se onda ne može stvoriti profit. Stoga će naša vlada pomoći autoprijevoznicima kako bi mogli spasiti svoja radna mjesta, a učinit ćemo to po uzoru na najrazvijenije zemlje”, kazao je Bernardić.

  • +14
Bjelovar: Davor Bernardić prošetao gradom i obišao gradilište nove bolnice Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

Bajs: Nedostaju nam državni projekti

Župan Bajs je izrazio nadu da će 2. izborna jedinica koju mediji nazivaju „jedinicom smrti”, nakon izbora postati jedinica života.

„U ovoj izbornoj jedinici se pokazuje kako Hrvatska diše. Nekada se glasa za lijeve, nekada za desne. Po svim dosadašnjim anketama, Restart koalicija pobjeđuje u ovoj izbornoj jedinici i ja sam siguran da će se to potvrditi 5. srpnja”, naglasio je Bajs. Ponovio je da je potrebna promjena državne politike.

„Vrijeme da da dođe nova vlast i da se promijeni politika i prema nama koji živimo ovdje. Nama nasušno nedostaju državni projekti. Želimo da nam dođe toliko puta obećana brza cesta, da nam država pomogne pri izgradnju bjelovarske bolnice onako kako je pomogla Puli. To se za sada ništa nije dogodilo i moram reći da sam nakon četiri godine vladanja HDZ-a razočaran što ovdje nemamo ni jedan državni projekt jer i Bjelovarsko – bilogorska županije se nalazi u Hrvatskoj”, zaključio je Bajs.

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal