MOBILIZACIJSKI SKUP

Bernardić u Dubrovniku: Našu vladu zapamtit ćete za sva vremena. Plenković? Njega više ne komentiram

23.05.2020 u 12:46

Bionic
Reading

Praćeni lokalnim SDP-ovim dužnosnicima, predsjednik SDP-a Davor Bernardić i koordinator te stranke za 10. izbornu jedinicu Arsen Bauk održali su mobilizacijski skup koalicije Restart u Dubrovniku, nakon čega su dali izjave

Koordinator SDP-a za 10. izbornu jedinicu, Arsen Bauk je rekao kako je nedavno raspušten najsramotniji saziv Sabora u kojemu je najviše zastupnika promijenilo stranački dres i iznevjerilo svoje birače. Potvrdio je i kako je Jandroković imao pravo kada je rekao da u SDP-u nema nikoga poput Andreja Plenkovića.

'Bio je u pravu. Mi nemamo nikoga tko bi od 21 ministra s početka mandata do kraja zadržao samo 6 istih ministara, Iza ove Vlade će ostati 3 brojke – 15 ministara koji su otišli, 18 mrtvih u splitskom Domu za starije bez ičije odgovornosti, 61 dan od potresa u zagrebu bez zakona o obnovi…. Vjerujem da ćemo u sljedećem mandatu dobili priliku voditi Hrvatsku', kazao je Bauk, a prenosi DUlist.

  • +9
Dubrovnik: Konferencija za medije RESTART koalicije Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic/PIXSELL

Predsjednik stranke Davor Bernardić je rekao kako je na snazi u Saboru bila trgovačka koalicija HNSa, HDZ-a i Bandića, te je ukratko naglasio čime će se baviti u svom mandatu, ukoliko osvoje vlast.

Naglasio je kako će se pozabaviti reformama prema turističkom sektoru i smanjenju PDV-a u ovoj djelatnosti, poticanju poljoprivredne proizvodnje i pravičnijem odnosu prema privatnim iznajmljivačima i nautičkom turizmu.

'Ova koalicija ima snagu, viziju, ljude za novi početak Hrvatske. Uvjerljivo ćemo 5. srpnja slaviti, bit ćemo Vlada koja će biti pamćena za sva vremena, zbog svih dobrih projekata koje ćemo ostvariti u svom mandatu', rekao je Bernardić, dodajući i kako neće komentirati izjave premijera Plenkovića ubuduće.

O kandidatima iz Dubrovačko-neretvanske županije nije se želio izjasniti kazavši da će za to biti vremena, dodajući kako će se pri slaganju lista rukovoditi načelom – jedan muškarac, jedna žena. Rekao je i kako će u budućem sazivu Sabora biti 50 % ženskih zastupnica.