komentar šefa sdp-a

Bernardić optužio Jandrokovića: 'Ne smije biti propagande na mrtvima'

30.11.2017 u 12:49

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić optužio je predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića da je tragediju u Haagu iskoristio u propagandne svrhe. 'Ne smije biti propagande na mrtvima', rekao je Bernardić objašnjavajući zašto zastupnici SDP-a nisu bili u sabornici dok je Jandroković čitao saborsku izjavu o presudi šestorki

'Što se tiče samog teksta koji je pročitao predsjednik Sabora, mogu reći da on ima pravo na svoje mišljenje, ali da nema pravo nečiju tragediju iskoristiti za propagandu. Nije stvar u nekoj točki, zarezu ili detalju u tekstu te izjave, već u tome da se na mrtvima ne smije raditi PR', rekao je šef SDP-a Davor Bernardić.

Upitan zašto je u sabornici ipak bio jedan zastupnik SDP-a, Domagoj Hajduković, rekao je da je došlo do problema u komunikaciji i da Hajduković vjerojatno nije dobio poruku o sastanku Kluba zastupnika SDP-a.

  • +51
Sva lica Davora Bernardića Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Na pitanje je li točno to da su neki SDP-ovci na sastanku kluba zastupnika rekli kako oni prihvaćaju kvalifikaciju o udruženom zločinačkom poduhvatu, Bernardić je izbjegao izravan odgovor.

'To ćete njih morati pitati', rekao je.

Šefa SDP-a novinari su pitali treba li Hrvatska Slobodana Praljka slaviti kao heroja ili je on ratni zločinac. 'Žao mi je zbog njegova čina u sudnici. A zločin je zločin. On je individualan i ne smije biti kolektivan', rekao je Bernardić.

Predsjednik SDP-a rekao je kako 'nikakvog zločinačkog poduhvata nije bilo' te da Hrvatska nije izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu.

'Individualna odgovornost ne smije se dovoditi u vezu s kolektivnom odgovornošću cijelog jednog naroda i njegovog političkog vrha', rekao je.

Osvrnuo se i na izjavu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

'Vučić je bio duboko involviran u događaje devedesetih, on je svjedočio svim ratovima koje je Srbija vodila i koje je sve izgubila. Nitko u političkom životu Hrvatske danas nije bio umiješan u događaje devedesetih i u tome je ključna razlika između Hrvatske i Srbije', zaključio je Davor Bernardić.