PREDSJEDNIK STRANKE

Bernardić o popularnosti Živog zida i Mrsiću koji je 'oblatio SDP'

29.04.2018 u 13:16

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić na Mirogoju je povodom obilježavanja obljetnice smrti Ivice Račana komentirao Vatikanske ugovore, odnose Hrvatske i Srbije, popularnost Živog zida, a otkrio je i zašto je glasovao protiv prijedloga Zakona o doprinosima Miranda Mrsića koji je nedavno izbačen iz stranke

Na pitanje o reviziji Vatikanskih ugovora, prema prijedlogu stranke GLAS, Bernardić je odgovorio kako ne može komentirati jer prijedlog nije vidio.

'Stav je SDP jasan što znači da malim promjenama u načinu na koji trošimo proračunska sredstva možemo osigurati svakom djetetu besplatne udžbenike', napomenuo je dodavši kako je to njihov program.

Na novinarski upit boji li se rasta popularnosti Živoga zida podsjetio je na svoj upit predsjedniku vlade o tomu koje agencije koristi za istraživanje rejtinga stranaka, a na što mu on još nije odgovorio.

  • +9
Članovi SDP-a položili ruže na grob Ivice Račana povodom obljetnice njegove smrti Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban/PIXSELL

Bernardić je ustvrdio da SDP raste i pokazuje odgovornost za Hrvatsku.

'Naš prvi cilj je deblokirati građane, osloboditi ih dužničkoga ropstva i zaustaviti kamatarenje', rekao je dodavši kako je SDP jedini iznio konkretan plan.

Odgovarajući zašto je nedavno glasovao protiv prijedloga Miranda Mrsića, koji je nedavno izbačen iz stranke, Bernardić je istaknuo kako je glasovao po savjesti te dodao kako je Mrsić oblatio SDP.

'Srbija i Hrvatska trebaju dobre odnose', rekao je predsjednik SDP-a odgovarajući na upit novinara te dodao kako oštra retorika neće doprinijeti tomu da građani u Hrvatskoj i Srbiji žive bolje.

fotopregled

Povijesni dogovor dviju Koreja, uhićenje šefa hakerske bande i Bandićev poraz obilježili su tjedan

Pogledaj galeriju

Bernardić je naglasio kako građani iz Srbije i Hrvatske iseljevaju dok pojedini prigodni desničari to koriste kako bi stvarali nacionalne tenzije i zapravo skrenuli fokus sa stvarnih problema koji muče obje države.