OŠTRA KRITIKA

Bernardić: Murganić je odgovorna za cijeli sustav koji je u velikim problemima

01.03.2019 u 13:29

Bionic
Reading

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić rekao je u petak, na upit treba li ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić podnijeti ostavku zbog niza slučajeva nasilja u zadnje vrijeme, da je ona odgovorna za cijeli sustav te da je taj sustav u velikim problemima.

'Njena odgovornost je za cijeli sustav, sustav je u velikim problemima, činjenica je da je nasilje u porastu, da pravosuđe adekvatno ne reagira, da obiteljski nasilnici šeću po slobodni', kazao je Davor Bernardić koji je nazočio dodjeli nagrade Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo u HND-u.

'O njezinom radu, radu njezine Vlade i predsjednika Vlade možda je najbolje rekao njezin bivši državni tajnik za demografiju Marin Strmota koji je demonstrativno napustio ministarstvo rekavši da je sve što rade lakrdija', dodao je.

Istaknuo je da je za njih u SDP-u važno da se obiteljsko nasilje sankcionira i kazni, da kazne budu drastičnije i drakonskije i da se provodi Istanbulska konvencija koja je instrument u zaštiti i žena i obitelji od nasilja.