MARAS I MRSIĆ PREDALI KANDIDATURE

'Bernardić je razjedinio SDP'

13.09.2013 u 16:50

Bionic
Reading

Mirando Mrsić i Gordan Maras predali su danas svoje kandidature za predsjednika zagrebačkog SDP-a. Mrsić je rekao kako ima viziju i organizacijske sposobnosti, te da može ujediniti gradsku organizaciju stranke dok Maras smatra kako se mora raditi na cilju za bolji Zagreb 2017. godine.

Davor Bernardić, treći kandidat za šefa zagrebačke organizacije, svoju kandidaturu podnio je prije nekoliko dana.

'Trebamo pridobiti povjerenje građana Hrvatske i Zagreba. Iza mene je tim, članovi stranke koji žele promjene i da prestanu podjele, da radimo na dobrobit građana Zagreba, da vratimo povjerenje i pobijedimo na izborima za Skupštinu Grada Zagreba i gradonačelnika,' izjavio je Mrsić novinarima u prostorijama Gradske izborne komisije SDP-a.

Na upit ima li potporu premijera i predsjednika SDP-a Zorana Milanovića, Mrsić je rekao da su mu potpora svi članovi stranke.

"Ljudi osjećaju da stižu promjene i da imaju za koga glasati. Moji kandidirati za potpredsjednike Gordana Sobol i Igor Rađenović su osobe koje garantiraju da put kojim smo krenuli neće biti vezan uz spletke, potkupljivanja i zapošljavanja nego će osigurati da na Gradsku organizaciju SDP-a mogu računati građani Zagreba", istaknuo je Mrsić.

Potvrdio je da ima potporu ministra financija Slavka Linića i najavio da će mu Linić pomagati u kampanji.

Rekao je kako je sadašnji predsjednik zagrebačkog SDP-a Davor Bernardić, koji je njegov protukandidat, imao tri i pol godine da ujedini stranku ali ju je duboko razjedinio.

Na pitanje nada li se pobjedi u prvom ili drugom krugu Mrsić je odgovorio kako misli da će biti dva kruga te da on sigurno ulazi u drugi krug.

Mrsić je također poručio da mu je žao što sadašnja ekipa SDP-a u Gradskoj skupštini nije iskoristila priliku i na sjednici održanoj 30. kolovoza ukazala na probleme u rukovođenju gradom na način kao što to radi Milan Bandić.

Propustili smo priliku ukazati da će način kojim se pokušava riješiti problem Zagrebačkog holdinga dovesti do privatizacije komunalnih usluga, a onaj koji dobije "Čistoću" u privatne ruke taj je dobio zlatnu koku, jer je gospodarenje otpadom jedan od najprofitabilnijih poslova, naglasio je Mrsić.

Maras, ministar poduzetništva i obrta, je u sjedištu zagrebačkog SDP-a kazao kako u kampanju za šefa zagrebačkog SDP-a ulazi pod sloganom "Zajedno smo Zagreb", odnosno s porukom da svi u SDP-u i svi građani Zagreba trebaju zajedno raditi na zajedničkom cilju - bolji Zagreb 2017. godine.

Kao preduvjet toga naveo je ujedinjenje stranke, "jer više ne smijemo imati s jedne strane anonimne izvore koji će govoriti da se u Praškoj ne radi dobro, a s druge strane one koji vode kampanju da je Praška zasebna organizacija i da se politika mora voditi u Praškoj".

"Pa normalno je da se gradska politika mora voditi u Praškoj, ali jedino zajedno sa Središnjicom stranke, s SDP-om Hrvatske gradska organizacija može uspjeti u cilju da postane ponovno vladajuća stranka u Zagrebu i da ima gradonačelnika iz svojih redova", poručio je.