BORZAN O VRUĆIM TEMAMA

'Bernardić i Plenković se moraju sučeliti, ali na HTV-u će premijer možda dobiti pitanja unaprijed'

12.06.2020 u 15:22

Bionic
Reading

Hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan (SDP) komentirala je aktivnosti uoči službenog početka kampanje za predstojeće parlamentarne izbore, koji će se održati 5. srpnja ove godine.

"Vjerujem da će Škoro odvući velik dio birača HDZ-u, ako je vjerovati anketama. Slavonija je jedan indikator i ukoliko stranka povuče dobar rezultat tamo, ta će biti i pobjednik na izborima", rekla je Borzan za N1.

Objasnila je i zašto njeno ime neće biti na izbornoj listi. "Ja sam dobila skoro 65.000 glasova prilikom izbora za Europski parlament i u tom smislu je to brojka koja mene obvezuje i koja je i velika čast i obveza i nemoguće mi je svim tim ljudima reći da me baš briga što su glasali za mene, ja sad idem u neku drugu priču", rekla je Borzan.

"Što se tiče naše koalicije, tijesno će biti i vjerujem da ćemo postići dobre rezultate. Djelomično zbog onog svega što je HDZ radio. HDZ je svojim radom i vezanjem za korupciju nam je odradio posao djelomično za nas. Nadam se, ono što građani uvijek kod nas prepoznaju, a to je da se okreću nama kada je najteže", dodaje.

O slučaju Domagoja Hajdukovića nema nikakve informacije.

Sučeljavanje Bernardića i Plenkovića

Borzan kaže kako je poprilično neobično da premijer poziva opozicijskog čelnika na sučeljavanje.

"U normalnim okolnostima u demokracijama opozicija je ta koja poziva vladajuće na megdan. Ovim činom je premijer na neki način stavio sam sebe u poziciju opozicije i prije nego što je izgubio izbore. Kad spominje baš HTV navodi na to da će možda dobiti pitanja unaprijed, da poentira maksimalno na svakom pitanju", smatra Borzan.

  • +13
Restart koalicija predstavila reformu pravosuđa Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek

Kaže kako Plenković ima prednost nad Bernardićem utoliko što ima iskustvo četiri godine na vlasti.

Nebitno je, smatra, je li sučeljavanje unutar kampanje ili prije kampanje.

"Oni se moraju sučeliti. Bernardić mora izaći i pokazati da ima neka rješenja, da sve ono što je radio tim SDP u ovom periodu pred izbore. On mora pokazati ljudima što zna i time pokušati pridobiti neke koji su možda imali određene sumnje. Ukoliko bi bilo koji odlučio ne ići na to bio bi ocijenjen kao kukavica", rekla je Borzan.