SLUČAJ AGROKOR

Bernardić i dalje inzistira: Otkriven dodatan razlog za istražno povjerenstvo

03.10.2017 u 22:17

Bionic
Reading

Nakon što je bivši ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić otkrio da ga je Andrej Plenković tražio da prije izbora ne bude uhićenja u slučaju Agrokor, o svemu se oglasio šef SDP-a Davor Bernardić

'Vlaho Orepić, bivši ministar unutarnjih poslova u Vladi HDZ-a i Mosta, tvrdi da je Andrej Plenković tražio da se Todorića ne uhićuje prije lokalnih izbora. Još jedna tema za povjerenstvo! Još jedan razlog da se hitno osnuje Saborsko istražno povjerenstvo za Agrokor!', napisao je Bernardić na Facebooku.

Podsjetimo, Orepić je u intervjuu za Globus prozvao Plenkovića za uplitanje u slučaj Agrokor. 'Premijer Plenković imao je potrebu naglasiti da ne želi nikakva uhićenja prije lokalnih izbora. Svi znamo da tako stvari ne bi trebale funkcionirati. Bez obzira na to što se mogu i složiti da bi eventualna uhićenja vezana za Agrokor, kako tada, tako i danas, utjecala na izbore, takvu intervenciju smatram neprimjerenom. Uhićenja ili bilo kakvo djelovanje represivnog aparata ne mogu i ne smiju ovisiti o volji premijera', izjavio je u intervjuu Globusu Vlaho Orepić.

O istražnom povjerenstvu za Agrokor najvjerojatnije će se glasati u petak u Saboru, ukoliko HDZ i SDP postignu dogovor, najavio je HDZ-ov Branko Bačić.