REPRESIJA U ITALIJI

Berlusconi postavlja 30 tisuća vojnika u gradove

25.01.2009 u 14:58

Bionic
Reading

Italija će, po želji premijera Silvija Berlusconija, rasporediti još oko 30 tisuća vojnika kako bi pojačala sigurnost, za što će trebati oko šest mjeseci, rekao je u nedjelju ministar obrane Ignazio La Russa u razgovoru za jedan talijanski dnevni list

RIM - "Raspoređivanje 30.000 vojnika u ovom času bi stvorilo velike teškoće. No ako mobiliziramo sve raspoložive snage, u dogledno vrijeme, to jest za nekih šest mjeseci, broj vojnika na terenu mogao bi se udeseterostručiti", rekao je ministar u razgovoru za Il Giornale.

Tri tisuće vojnika u kolovozu je već raspoređeno po talijanskim gradovima, nekoliko mjeseci pošto se u svibnju na vlast vratio Silvio Berlusconi čiju kontroverznu odluku kritizira lijeva oporba.

"Gotovo da nema grada u kojemu nema potrebe za vojnicima. Zahtjevi nam najviše stižu iz gradova na sjeveru zemlje, zacijelo zbog većeg broja ilegalnih useljenika", rekao je ministar obrane.

Ministar je dodao da će s prijedlogom upoznati Predsjednika Republike Giorgija Napolitana, zapovjednika oružanih snaga, u prigodi sjednice Vrhovnog vijeća za obranu koja će se održati 29. siječnja.