reagirao i ruski veleposlanik

Beograd na nogama zbog nakaradnog spomenika Juriju Gagarinu

12.04.2018 u 06:42

Bionic
Reading

Spomenik poznatom sovjetskom astronautu i vojnom pilotu Juriju Gagarinu prije nekoliko dana postavljen je u Ulici Jurija Gagarina u Novom Beogradu, a odmah potom privukao je ogromnu pažnju građana i korisnika društvenih mreža zbog nesrazmjerne veličine Gagarinove glave i mramornog postolja na koje je postavljena

Zbog nesrazmjernog spomenika među prvima je reagirao ruski veleposlanik u Beogradu Aleksandar Čepurin te je na društvenim mrežama zapisao kako spomenik Gagarinu 'treba biti adekvatan, postavljen na pravilnom mjestu te da bi trebao postati ukras Beograda'.

'Jurij Gagarin je simbol prodora u budućnost. Oni koji su željeli postaviti spomenik kozmonautu rukovodili su se dobrim namjerama. Ali dobrim namjerama je...', naveo je ruski veleposlanik na Twitteru.

'Koliko nenormalan moraš biti da projektiraš ovakav spomenik s postoljem deset puta većim od sićušne glave i koliko nenormalniji da dopustiš da se to postavi!', zapisao je na istoj društvenoj mreži gnjevni Beograđanin.

Bilo je i duhovitih komentara, među kojima se ističe onaj u kojem stoji kako je Gagarinova glava manja kako nikome ne bi palo na pamet da je ukrade.

  • +3
Gagarinov spomenik u Beogradu Izvor: Pixsell / Autor: Srdjan Ilic

O nesrazmjernom spomeniku izvijestio je i britanski BBC.

Jurij Gagarin bio je sovjetski kozmonaut i vojni pilot, ujedno prvi čovjek koji je otputovao u svemir 12. travnja 1961. godine u letu koji je trajao sat i 48 minuta.

Poginuo je pri rutinskom letu kao probni pilot u dvosjedu s još jednim pilotom. Nakon njegove smrti njegov rodni grad preimenovan je u Gagarin, a njegova smrt i dalje je obavijena velom tajni.

  • +10
Jurij Gagarin Izvor: Profimedia / Autor: N.N.