rat na društvenim mrežama

Beljak 'divljao' na Twitteru, evo kakve su ga reakcije dočekale

09.03.2019 u 14:02

Bionic
Reading

Nakon što je austrijska Crkva zabranila održavanje mise na Bleiburgu, u komentare se na Twitteru uključio i HSS-ov predsjednik Krešo Beljak, no njegov način izražavanja nije baš dobro dočekan

Beljak je na Twitteru europarlamentarku Ružu Tomašić nazvao 'ustaškom emigranticom', 'izdajnicom' i 'sikterom iz Hrvatske'.

'Još jedna ustaška emigrantica, ova iz Kanade a porijekom iz Bosne. Mi smo zemlja koja se oslobodila fašizma vlastitim snagama za razliku od Austrije, koja nam sada docira i uči nas antifašizmu zahvaljujući ovakvim domaćim izdajnicima. Sikter iz naše Hrvatske!!', napisao je Beljak na Twitteru komentiravši stav Ruže Tomašić da su za zabranu mise krivi lijevi lobiji.

U komentarima neki su ga upozorili da je njegov status govor mržnje, no to Beljaka nije smelo. 'Ne, ovo je upozorenje svim profašističkim izdajnicima koji sramote našu Hrvatsku pred svjetskom javnošću. Austrija, to leglo nacista, sad pokuazuje mišiće nama, koji smo to isto zlo sami istjerali iz svoje ponosne domovine', napisao je Beljak.

Šefu HSS-a odgovorila je i sama Ruža Tomašić. 'Jedno se ne mijenja zadnjih 70 g. - siledžije tjeraju iz Hrvatske sve koji im smetaju da lakše zapojasaju ono što im ne pripada. "Antifašisti" su HSS zabranili, a emigracija ga je sačuvala. Moje rođenje u Bosni problematizira lik rođen u Sloveniji. Ako je i od Beljaka, previše je', napisala je.

Reagirala je i njena Hrvatska konzervativna stranka. 'Poručujemo Kreši Beljaku da je gospođa Ruža Tomašić uvjek spremna za Dom i Domovinu, dok je dotični očigledno samo spreman za obijanje tuđih automobila!', napisali su.

Beljak je reakcije izazvao i sinoćnjim status o Vici Batarelu. 'Za katolika Vicu želim: da što prije postane opet samo Vincent John, da izmoli sto "očenaša" na zagrebačkom aerodromu prije nego zauvijek odleti nazad tamo odakle je došao, da pokuša svoju zatucanu, primitivnu pripizdinu stvarati u rodnoj Australiji, a ne kod nas', napisao je Beljak.

  • +23
Krešo Beljak Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL