POTOPLJENO

Battleship film tone zajedno sa istoimenom videoigrom

21.05.2012 u 11:45

Bionic
Reading

Nakon nešto manje impresivnog vikenda, Battleship film nastavlja tonuti, povukavši istoimenu Activisionovu igru sa sobom

U posljednje vrijeme, barem što se velikih ekrana tiče, čovjek si pomisli kako studiji dosta često mogu bilo što gurnuti ljudima pod nos i očekivati sigurnu zaradu. Evo konkretno, Michael Bayu već godinama polazi za rukom proizvoditi visokobudžetne katastrofe koje pucaju na najniže strasti a i dalje dobivaju svoju publiku. Universal se ovog vikenda, doduše, malo opekao. Otkupivši prava za prastaru igru Potapanje brodova (originalnog imena Battleship), pokrenuli su standardni stroj zarade koji uključuje sam film, te gomilu merchandisea, odnosno đinđi koje roditelji kupuju klincima nakon predstave. Trebamo li spomenuti kako je isti film prošao UŽASNO u box officeu i kod gledatelja?

 

Planirali smo staviti trailer od Battleshipa, no youtube nam je predložio da pokrenemo ovo...i nekako nam se čini da je čitava stvar ispala kao bolja solucija...

 

Jedna od "stvari" koje bi trebali kupiti je i nova igra koju je trebao raditi Activision. Umjesto masivnog medijskog pokrića i svega što ide uz to, igra razvijana sa strane Terminal Realitya izaći će uz relativno malu buku. Naime, Activision zna da im posao (osim sa nekoliko vrlo profitabilnih franšiza) i ne ide baš najbolje, te nije vičan bacanju novca. FPS Battleship je upravo zato izašao "ispod radara". Ako netko slučajno i kupi igru za 60 dolara, onda u redu. Također, čisto sumnjamo da će Activision krenuti raditi nastavak. Igra čak, zamislite, sadrži elemente starog potapanja brodova, uz klasično rokanje iz prvog lica. Naravno, recenzije poput ove definitivno neće pomoći prodaji, ma koliko partija Potapanja vi igrali.

 

 

POTAPAJ!

 

 

I što onda reći za kraj? Da koncepcija igara temeljenih na filmovima ne funkcionira? To smo već jednom obradili, te zaključili kako taj biznis nije baš vrh vrhova. Iskreno, veći problem leži u izradi igara koje su temeljene na filmovima temeljenim na četrdeset godina staroj društvenoj igri. To je vjerojatno dosta uspješna formula za čistu propast.

 

Michael Bay help us all