SUKOB NA LJEVICI

Batarelo: Pametno ide s HDZ-om; Puljak: SDP se dogovorio s Kerumom

12.05.2017 u 15:16

Bionic
Reading

SDP-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Splita Aida Batarelo frontalno je napala Marijanu Puljak iz stranke Pametno, tvrdeći da će nakon izbora koalirati s HDZ-om i da njihova koalicija već postoji. Ova je, pak, uzvratila tvrdnjom da se radi o neistinama i da je glas za Batarelo u stvarnosti glas za - Željka Keruma

Svoju tvrdnju Batarelo je potkrijepila činjenicom da je zamjenik HDZ-ovca Andre Krstulovića Opare Nino Vela i predsjednik gradskog kotara Žnjan, i to u koaliciji sa strankom Pametno, dok je Puljak odgovorila da 'SDP-ovka nema pojma što govori' jer je upravo ta stranka podržala člana Pametnog za predsjednika kotara.

U sukobu na splitskoj ljevici SDP-ovci smatraju bitnim da je Puljak prije četiri godine sugerirala gradonačelniku Ivi Baldasaru kakio treba izgledati splitski proračun, a Branko Grčić spominje i četiri tisuće kuna donacije Martine Dalić. 'Podržalo ih je nekoliko ljudi koji su bili, ili još jesu u HDZ-u. Ta veza očigledno je postojala, postoji i postojat će i dalje', kazao je Grčić i pozvao lijeve birače da glasaju za one koje podržavaju srcem.

Putanju bivšeg SDP-ovog gradonačelnika Baldasara opisao je sa 'od pobjednika do gubitnika', i to zato što 'nije radio onako kako su mu savjetovali'.

Marijana Puljak promptno je reagirala podsjećanjem da je Aida Batarelo bila desna ruka najgorem gradonačelniku u povijesti Splita i sudjelovala u njegovim najlošijim odlukama, od prekomjernog zapošljavanja u gradskoj upravi do kupovine vijećnika i namještanja natječaja.

'A činjenica da je SDP gospođu Batarelo istaknuo za kandidatkinju govori, na žalost, o stanju u toj stranci. Bez imalo lažne skromnosti mogu reći da je samo Pametno garancija za spas Splita', kazala je.