krhotine letjelice

Banožić tvrdi da DORH vodi istragu o padu drona u Zagrebu; DORH: Nema istrage

16.11.2022 u 21:04

Bionic
Reading

Vojna letjelica srušila se uz studentski dom u Zagrebu u ožujku ove godine. Mjesec kasnije javnosti su pokazane krhotine letjelice. Javnost je doznala da je letjelica nosila aviobombu, ali ne i eksploziv. Eksplodirala je nekakva tvar, ali ne znamo i kakva. Netko ju je poslao, ali ne znamo tko

'Crna kutija je oštećena, a medij na kojem snima je uništen', rekao je 13. travnja glavni vojni zrakoplovni istražitelj Mario Počinok.

Dnevnik Nove TV u srijedu je upitao ministra obrane Marija Banožića zna li se napokon nešto više.

'Dakle, imali ste zadnje izvještaj Državnog odvjetništva, ja sam siguran da oni istragu vode dalje u određenom smjeru', rekao je Banožić.

Nema istrage, potvrdilo je Državno odvjetništvo.   

'Na navedenoj konferenciji za novinare odgovoreno je kako su odgovori na pitanja otkud je došla letjelica i čija je letjelica u nadležnosti drugih tijela, a ne u nadležnosti Državnog odvjetništva', poručili su za Dnevnik Nove TV iz Županijskog DORH-a u Zagrebu.

Nagađalo se, ali nikad službeno nitko javno nije otkrio čiji je dron pao na metropolu, ruski ili ukrajinski. Letjelica je prošla kroz zračni prostor triju članica NATO saveza. Tri minute nad Rumunjskom, 40 minuta nad Mađarskom, sedam nad Hrvatskom, tisuću kilometara na sat.