MINISTAR OBRANE

Banožić preuzeo američke helikoptere pa udario po Milanoviću, a otkrio je i što je s istragom o padu drona na Jarunu

03.12.2022 u 13:08

Bionic
Reading

Nakon primopredaje američkih helikoptera Black Hawk izjavu je dao ministar obrane Mario Banožić, koji je komentirao i aktualne prijepore s predsjednikom Milanovićem i istragu o padu drona ruskog porijekla na zagrebačkom Jarunu

Hrvatsko ratno zrakoplovstvo je bogatije za dva Black Hawka i značajno će ubrzati rad na operacijama. Dalje ćemo ići u pravcu zajedničke suradnje zamjene svega onog sovjetske proizvodnje. Black Hawk je jedan od najboljih u svijetu trenutno, istaknuo je ministar koji se nada da će ih Hrvatska imati 12, prenosi N1.

Komentirajući prijepore s predsjednikom Milanovićem oko upravljanja oružanim snagama, Banožić je rekao: 'Žao mi je što takve stavove nije imao dok je bio premijer i mogao je učiniti više za Hrvatsku vojsku, valjda je sad doživio nekakvo prosvjetljenje pa zna kako bi se trebalo upravljati'.

  • +22
Dva američka helikoptera Black Hawk pristigla u Zagreb Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Upitan o tome gdje je zapelo s istragom pada drona na Jarunu, rekao je da se istraga provodi u nekoliko zemalja. I dalje se radi na prikupljanju podataka i vrlo blizu smo toga da se pronađe područje s kojeg područja je dron doletio i onda bi vjerojatno trebali doznati namjenu', zaključio je.