ima prijedlog

Banožić predlaže Baričevića za privremenog čelnika VSOA-e?

07.07.2023 u 11:43

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić, neslužbeno se doznaje, za funkciju v.d. ravnatelja Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) predlaže Milu Baričevića

Novi čovjek koji bi trebao biti v.d. ravnatelja Vojne sigurnosno-obavještajne agencije je Mile Baričević, neslužbeno doznaju 24sata.

Prijedlog za njegovo imenovanje na tu funkciju stiže iz HDZ-a, odnosno od ministra obrane Marija Banožića. Baričević je u VSOA-i već obavljao funkciju šefa sektora potpore, a od kraja 2022. i pomoćnika ravnatelja.

Podsjetimo, aktualni ravnatelj VSOA-e u ostavci Ivica Kinder od rujna prošle godine de facto je samo tehnički ravnatelj, nakon što je predsjednik RH Zoran Milanović pokrenuo postupak njegova razrješenja, a on sam nekoliko dana poslije toga podnio ostavku. Tada je premijer Andrej Plenković rekao da se njegova ostavka prihvaća, ali da će ostati na mjestu ravnatelja do imenovanja novog, što do danas nije učinjeno. Četverogodišnji mandat završava mu 10. srpnja, nakon čega po sili zakona više nije ravnatelj i tada nitko neće upravljati VSOA-om, s obzirom na to da već oko dvije godine nije imenovan njegov zamjenik koji bi mogao preuzeti tu dužnost do imenovanja novog ravnatelja.

  • +2
Aktualnom čelniku VSOA-e, generalu Ivici Kinderu mandat završava 10. srpnja Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic