korona u vojsci

Banožić: Loše je isprezentirano da je netko naredio cijepljenje. Mi smo izdali zapovijed da se organizira cijepljenje

30.07.2021 u 17:47

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić komentirao je posljednje afere koje potresaju vojsku, ali i istrage koje vode USKOK i vojna policija, a ne tiču se samo pronalaska droge

Banožić je u razgovoru na Novu TV otkrio kada i koliko vojnih pilota šaljemo u Francusku na obuku na novim avionima, ali i što misli o obaveznom cijepljenju u vojsci, s obzirom da i Amerikanci razmišljaju o tome.

"Svi vojnici koji odlaze na mirovne misije, operacije, zadaće, vježbe, i snose odgovornost - bi trebali biti cijepljeni - to je ono što Amerikanci traže, a Hrvatska ima.

Ono što je loše isprezentirano jest da je netko naredio cijepljenje - ne! Mi smo izdali zapovijed da se organizira cijepljenje. Ja vas kao vojnikinju pozivam da se cijepite, a vi se izrazite želite li ili ne. Dana vam je mogućnost, ali isto tako ako kažemo 'moramo ići u mirovnu operaciju', znam da na vas ne mogu računati, jer ste mi ugroza", rekao je ministar Banožić.

Otkrio je i da su helikopter Kiowa i školski avion Zlin, u čijim su padovima ukupno četiri vojna pilota smrtno stradala, u trenutku pada bili ispravni. ''Istraga ne zapinje, završena je. Letjelice su bile tehnički ispravne'', kaže.

Osvrnuo se na odnos s predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem.

''Poštujem Ured predsjednika na način da trebamo surađivati i tu nema nikakvog konflikta. Naravno, onog trena kada osjetim da to postaje slabost za Hrvatsku vojsku, Ministarstvo obrane i članove Vlade, naravno da morate reagirati. Ja nikada nisam otvarao s premijerom temu suradnje s predsjednikom'', zaključio je.