svečanost u zemuniku

Banožić čestitao novim pilotima: Svladali ste zahtjevno znanje pilota HRZ-a

20.06.2022 u 17:51

Bionic
Reading

Ministar obrane Mario Banožić čestitao je u ponedjeljak novoj pilotkinji i šestorici pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) na uručenom letačkom znaku, istaknuvši da su pokazali upornost, motiviranost i fokusiranost u svladavanju zahtjevnih znanja i vještina pilota HRZ-a.

"Nakon dugogodišnjih neulaganja i upitne budućnosti borbene komponente HRZ-a, nabavljamo nove višenamjenske borbene avione Rafale. Jedan je to od koraka zamjene stare istočne tehnike onom novijom, modernijom, zapadnom", naglasio je u čestitci novoj pilotkinji i šestorici pilota HRZ-a, priopćilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Vaše kolege, dodao je, već lete helikopterima Kiowa Warrior i Black Hawk. Uz višenamjenske borbene avione Rafale to je smjer u kojem ova Vlada razvija i dalje će razvijati HRZ, rekao je ministar Banožić.

"I vas mlade pilotkinje i pilote čekaju novi moderni helikopteri i avioni Rafale. Vjerujem kako će i u budućim vremenima, u letenju na suvremenim zapadnim avionima i helikopterima, samo nebo biti granica vaših sposobnosti !", kazao je Banožić.

Ministar obrane zahvalio je novoj pilotkinji i pilotima HRZ-a na uloženom trudu da bi došli do ovoga trenutka dodjeljivanja letačkog znaka, kao i njihovim nastavnicima i instruktorima.

"Vi ste jamstvo budućnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva! Budite uvijek Domovini vjerni!“, dodao je u čestitci Banožić.