ODOBRENO RESTRUKTURIRANJE

Banke spasile Ingru od stečaja

26.03.2014 u 15:55

Bionic
Reading

Vjerovnici Ingre na današnjem su predstečajnom ročištu prihvatili plan financijskog i operativnog restrukturiranja te će Uprava Ingre nadležnom trgovačkom sudu predložiti sklapanje predstečajne nagodbe

Za plan su glasali vjerovnici na koje se odnosi 82,7 posto od 1,26 miljardi kuna tražbina, a protiv su bili vjerovnici s ukupno 17,3 posto od ukupnih tražbina.

Za prihvaćanje plana ključna je bila podrška grupe vjerovnika koju čine financijske institucije, a koje su plan podržale s 92,7 posto

Tijela državne i javne uprave i trgovačka društva u većinskom državnom vlasništvu podržala su ga sa 6,7 posto to jest u većini su bila protiv, kao i ostali vjerovnici s potporom planu od 44,7 posto. No, to nije imalo utjecaja na konačnu odluku, jer tražbine financijskih institucija iznose dominantnih 1,01 milijardu kuna.

Plan financijskog i operativnog restrukturiranja Ingre oslanja se na novčani tok od zakupa Arene Zagreb, rekao je na ročištu predsjednik Uprave Ingre Igor Oppenheim. Drugi važan detalj plana su obveznice koje bi trebala izdati tvrtka Lanište d.o.o., u potpunom vlasništvu Ingre, u iznosi do 61,3 milijuna eura.

Oppenheim smatra da su prihvaćenim planom restrukturiranja osigurani preduvjeti za dugoročnu stabilizaciju i nesmetano poslovanje Ingre.