'zataškavanje podataka'

Bandov o Trumpu: Sada ponovno dobiva vidljivost na svim društvenim mrežama

04.04.2023 u 20:25

Bionic
Reading

Goran Bandov, stručnjak za međunarodne odnose, rekao je u središnjem Dnevniku HTV-a kako je očigledno da će se Trump izjasniti da se nije dogodilo ono za što ga se optužuje, da je to nesporazum i političko podmetanje

Goran Bandov, stručnjak za međunarodne odnose gostujući u središnjem Dnevniku HTV-a dodao je kako 'očito je došlo do zataškavanja određenih podataka o isplati'. Rekao je kako su u skladu s američkim zakonodavstvom ti podaci morali biti plaćeni te da je moralo biti definirano o čemu se točno radi.

'Tužba govori da je došlo do lažiranja podataka i to je ključni problem', kazao je Bandov navodeći kako Trump nastoji ovo prikazati kao političke suđenje iako, kako nastavlja Bandov, nema političke pozadine, ali će Trump učiniti da je ima cijelo vrijeme.

'Sve njegove objave su političke o tome i da je to samo zato jer on sada ide ponovno na nominaciju', naglasio je Bandov.

Dodaje da će Trump ovim suđenjem dobiti dodatnu pozornost te da je ovo trenutak u kojem će moći pokazati: 'Ja sam glavni konkurent demokratima i oni sada udaraju po meni'.

'To kod dijela birača može imati dodatni efekt potpore Trumpu i imat će značajno otežan proces jer se bori za to hoće li završiti u zatvoru i koju će kaznu dobiti jer je prvi bivši predsjednik koji se našao u ovakvoj neugodnoj situaciji. Vrlo je aktivan na društvenim mrežama, koje su mu snažno pomogle prilikom prethodnog izbora za predsjednika. Sada ponovno dobiva vidljivost na svim društvenim mrežama', rekao je Bandov.

  • +3
Donald Trump stigao na sud Izvor: Profimedia / Autor: KENA BETANCUR / Getty images / Profimedia

'Može se dogoditi da ovaj slučaj, ako ne pomogne Trumpu, može pomoći nekome drugome koji će biti nominiran u republikanskom taboru i tko će pokazati da demokrati imaju utjecaj na pravosudni sustav. U ovom će trenutku imati instrument kojim će to moći pokazati', kazao je Bandov.

Ističe kako su podjele u američkom društvu očite te da Trump na njima živi i u njima uživa.

'On je dio 'show-bussinesa', dio teatra i netko tko zna ovu mogućnost iskoristiti u svoju korist', zaključio je Bandov.