ZDRAVSTVENA NEDAĆA

Bandiću iskočio bruh dok je dizao lonac s grahom, hitno ide na operaciju

  • Autor: V. Mo. /An. S.
  • Zadnja izmjena 01.05.2017 19:36
  • Objavljeno 01.05.2017 u 13:49
  • +22
  • +19

Proslava Međunarodnog praznika rada u Hrvatskoj

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću iskočio je bruh dok je dizao lonac s grahom koji dijelio na štandu u Maksimiru povodom proslave Međunarodnog praznika rada. Zbog nenadanog zdravstvenog problema Bandić će u ponedjeljak navečer hitno biti operiran u zagrebačkoj bolnici Sv. Duh

U stanci dijeljenja porcija graha sugrađanima, Bandić je novinarima odmah rekao da imaju ekskluzivnu informaciju jer je dobio kilu dižući lonac s grahom i najavio da će večeras poslije 21 sat ići na operaciju.

"Znači, tko traži vraga, dobije ga. Dobio sam kilu na lijevoj preponi dižući 80 kila lonac, ali nema veze. Operirat će me i sutra ću opet raditi", rekao je Bandić. A na opasku novinara kako se nadaju da kila nije od "preslagivanja", Bandić je rekao da nije, nego od lonca te da je to dobio prije deset minuta, ali da neće pokazivati.

Inače za utorak (sutra) ujutro zakazano je optužno vijeće za slučaj "Štandovi" na Županijskom sudu u Zagrebu u kojemu Milana Bandića tužiteljstvo tereti da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi “U ime obitelji” priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Prvu optužnicu protiv Bandića u tom slučaju optužno vijećeodbacilo je u srpnju 2015, no Vrhovni je sud u svibnju 2016. prihvatio USKOK-ovu žalbu. Ta optužnica također čeka da ju sud potvrdi ili vrati Uskoku na doradu. Pripremno ročište 15. veljače je odgođeno jer su Bandiću njegovi odvjetnici Čedo Prodanović i Jadranka Sloković otkazali punomoć. Posljednja odgoda dogodila se 23. Veljače nakon što je Bandić dobio odvjetnika po službenoj dužnosti kojem je odobren rok od osam dana za pripremu obrane,  međutim, on je spis sa suda dobio prekasno pa je zatražio novu odgodu.

Bandić je u ponedjeljak komentirao i atuapna politička događanja te je izjavio da je preslagivanje saborske većine gotova stvar i da neće biti prijevremenih parlamentarnih izbora.

"Samo je pitanje koliko će to biti stabilno, a ja se nadam da hoće", odgovorio je Bandić na pitanje novinara na tradicionalnoj proslavi Praznika rada u Parku Maksimiru.Poručio je kako treba svakoj Vladi dati šansu da bude odgovorna, stabilna i korektna.Ne možete biti malo u opoziciji, a malo na vlasti

"Ne možete biti malo u opoziciji, a malo na vlasti. Ja to najbolje znam 17 godina u gradu Zagrebu. Ozbiljna, odgovorna, kompetentna i učinkovita vlast je preduvjet hrvatske budućnosti", istaknuo je Bandić. Na pitanje što očekuje u Saboru ovaj tjedan, Bandić je rekao da se treba probuditi i ujutro doći na posao, a u Saboru očekuje kvalitetnu i odgovornu odluku premijera na čelu s koalicijom koja će tvoriti većinu, stabilnu i odgovornu vlast s kojom Grad Zagreb želi surađivati na dobrobit Zagrepčana i cijele Hrvatske.

"Zagreb je pola Hrvatske i ne može se Zagreb voditi bez suradnje s Vladom, a i Vlada je slabija bez suradnje s Gradom. Prema tome, očekujem, konačno, da se počne delati", poručio je.

Na pitanje treba li prvo smijeniti predsjednika Hrvatskog sabora Božu Petrova ili treba prvo raspraviti slučaj ministra financija Zdravka Marića, Bandić je odgovorio da će to odgovoriti stručnjaci jer se on ne bavi time. "Ja sam šljaker, prije svega, nisam pravnik", rekao je.   

Na pitanje je li od vladajućih pošteno da najavljuju razne reforme i akcije, koje sada mogu opet "pasti u vodu", te kakva je to poruka prema građanima, biračima, Bandić je poručio neka  njega pitaju za poruke u Gradu, a da "gore drži fige da se počne raditi". "Svatko je odgovaran na svojoj razini, a građani će to honorirati ili neće na sljedećim izborima", rekao je Bandić.

Istaknuo je značaj odgovorne državne vlast koja će biti na korist građana Hrvatske, kao što to oni rade u Zagrebu.

Upitan kako građani mogu imati povjerenje u političare ako i na 1. svibnja pričamo o izborima, Bandić je rekao da on ne priča o izborima, jer je danas Međunarodni praznik rada i neka ljudi uživaju, ali je poručio i kako se zalaže za više zajedništva, više odgovornosti, više rada, više reda i više discipline, uvjetno više discipline, da ne bi bilo krivo shvaćeno.

"I više rada i solidarnosti - time možemo Hrvatsku izvući iz krize", istaknuo je.

Dvije "ekskurzije" su bile dovoljne

Na pitanje može li Vlada biti stabilna u uvjetima "tanke većine" ili možda čak manjinske Vlade, Bandić je rekao da on misli da su ove dvije "ekskurzije" bile dovoljne te da treći put Bog pomaže i da će biti sve u redu.

Bandić je, na pitanje znači li to da smatra da i bez izbora može biti stabilna Vlada, Bandić je rekao da će i nešto tome pomoći, da bude što stabilnija Vlada, jer ima iskustva. Nije htio otkriti kako, i koji mu je plan te je samo novinarima poručio da će čuti, polako.

U vezi s parkom Trnjanska Savica, gradonačelnik je rekao da je to za njega, nakon izjašnjavanja građana, riješen problem te najavio da će sutra, ako bude mogao hodati otići kako bi u posjed Grada uzeli 13.000 kvadrata zemlje koju su kupili za gradnju crkve na Savici.

  Na pitanje kako se protukandidati nisu odazvali njegovu pozivu da s njim dijele porcije graha sugrađanima, Bandić je rekao da ih on nije vidio, ali su možda negdje u parku, na štandovima. 

Najavio je da je za Zagrepčane spremno 60.000 porcija graha, a još i 10.000 porcije pričuve te da će to sve danas u Maksimiru podijeliti, a što ne bude - pozvat će ljude da odnesu doma.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!