POSAO ZA 5.292 KUNE

Bandićevo objašnjenje zašto zapošljava fotokopirača

26.07.2012 u 14:58

Bionic
Reading

Ako se i pojavi kakva potreba za novim zapošljavanjem, riječ je o popuni zbog umirovljenja službenika i namještenik ili prestanka radnog odnosa po drugim osnovama, objašnjavaju iz gradske uprave

Nedavni oglas u kojem zagrebačka gradska uprava, točnije Gradski ured za prostorno uređenje traži osobu za radno mjesto fotokopirača ovih je dana izazvao posebnu pozornost javnosti, ali i potrebu gradonačelnika Milana Bandića da objasni o čemu je zapravo riječ.

Iz njegova ureda naglašavaju da je zagrebačka uprava pod pritiskom recesije prionula na rezanje troškova – od smanjenja broja automobila za dvije trećine i troškova telefonije, tiska, reprezentacije pa do zabrane zapošljavanja koja brani svako novo zapošljavanje osim popunjavanja radnih mjesta službenika koji su otišli u mirovinu.

– Ako se i pojavi kakva potreba za novim zapošljavanjem, riječ je o popuni zbog umirovljenja službenika i namještenika ili prestanka radnog odnosa po drugim osnovama – objašnjavaju iz gradske uprave. Ujedno upozoravaju da se ne radi o zapošljavanju kojim bi se povećao broj zaposlenih u tijelima gradske uprave, već o planiranju potreba zbog, primjerice, odlaska zaposlenika u mirovinu.

Tijekom 2011. i u prvom tromjesečju 2012. u gradskim upravnim tijelima prestala je služba 70 službenika (zbog odlaska u mirovinu, smrti, sporazumnog prestanka službe itd.), te je planom prijma u službu za 2012., od ukupno 70 službenika u gradskim uredima za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet planiran prijam 20 službenika, statistika je Grada zahvaljujući kojoj će i budući obnašatelj radne dužnosti fotokopirača pronaći svoje zaposlenje.

Bruto plaća predviđena za to radno mjesto iznosi 5292,30 kuna, a neto plaća iznosila bi 3945,85 kuna.

204938,20337,199673,184445