MAGIJA U POGLAVARSTVU

Bandićeve povučene 'točke' postaju nove

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 03.03.2011 19:12
  • Objavljeno 03.03.2011 u 19:12
Jelena pavičić vukičević milan bandić

Jelena pavičić vukičević milan bandić

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Goran Mehkek

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić povukao je 22. veljače sa sjednice zagrebačke Gradske skupštine sve 'točke' s dnevnog reda kojima je on predlagatelj, među kojima i izvješća o radu gradske uprave i o stanju gradske imovine, a sada se sve te 'točke' ponovno nalaze na sjednicama skupštinskih odbora, jer se smatraju novim 'točkama'.

Tajnica zagrebačke Gradske skupštine Jadranka Blažević priopćila je kako je 'na 21. sjednici Gradske skupštine Grada Zagreba, 22. veljače, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, kao predlagatelj, povukao sve prijedloge akata što ih je podnio predsjedniku Gradske skupštine Borisu Špremu za navedenu sjednicu te je sukladno Poslovniku Gradske skupštine Grada Zagreba o povučenim prijedlozima prestala rasprava'.

Zagrebački gradonačelnik je 24. veljače podnio predsjedniku Gradske skupštine prijedloge akata u istovjetnom tekstu kao što su podneseni na 21. sjednici. Navedeni prijedlozi akata, sukladno Poslovniku Gradske skupštine Grada Zagreba, smatraju se novim prijedlozima, stoji u priopćenju gradske skupštine.

Člankom 96. Poslovnika Gradske skupštine Grada Zagreba određeno je da prije rasprave o prijedlogu akta na sjednici Gradske skupštine, iste razmatraju radna tijela koja podnose izvješća u kojima daju primjedbe, prijedloge i mišljenja o prijedlozima, a mogu podnositi i amandmane te se sukladno istoj odredbi održavaju sjednice radnih tijela.

Odlukom o naknadama gradskim zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba i članovima njezinih radnih tijela utvrđena je naknada troškova gradskim zastupnicima u Gradskoj skupštini Grada Zagreba za rad na sjednicama Gradske skupštine i sjednicama njezinih radnih tijela', navodi u priopćenju tajnica zagrebačke Gradske skupštine Jadranka Blažević

Gradonačelnik Bandić je sve te 'točke' s dnevnog reda 21. sjednice Gradske skupštine 22. veljače povukao nakon što je potpredsjednica Gradske skupštine i zastupnica HNS-a Morana Paliković-Gruden zatražila da se s dnevnog reda povuku dvije 'točke' vezane uz rekonstrukciju ulica, a predsjednik Gradske skupštine Boris Šprem (SDP) zatražio da se još doradi način naplate vrtića odnosno da se taj prijedlog povuče dok se o njemu ne izjasne neke civilne udruge.

Gradska skupština grada Zagreba trebala je na toj sjednici razmotriti izvješće o radu gradonačelnika Milana Bandića i Gradske uprave od 1. srpnja do 31. prosinca 2010. te izvješće o stanju imovine Grada Zagreba od siječnja 2008. do lipnja 2010. u kojem se opetovano ukazuje na probleme s rješavanjem stvarno-pravnog statusa nekretnina.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi