JOSIPOVIĆ ZAOŠTRIO KAMPANJU

'Bandića pobjeđujem već u prvom krugu'

26.09.2009 u 11:36

Bionic
Reading

'Kandidira li se Bandić za predsjednika države, pobjedit ću ga u prvom krugu! Njegov pogled seže preko Sljemena, ali to nije dovoljno. Pogled treba ići dalje od Marije Bistrice. Njegov nije, ali moj pogled seže dalje', izjavio je Ivo Josipović za tportal u subotu prije početka sjednice Glavnog odbora SDP-a

Prije službenog početka sjednice nazočnima se obratio predsjednik stranke Zoran Milanović i likovao zbog najavljenih ustavnih promjena koje je HDZ prihvatio, a koje se tiču pretvorbe i privatizacije, odnosno nezastarijevanja tih kaznenih djela.

Nakon završetka sjednice Glavnog odbora SDP-a predsjednik Odbora Josip Leko izjavio je da će SDP dati podršku predsjedničkoj kandidaturi Ivi Josipoviću te je priopćio da se zamrzavaju unutarstranački izbori do daljnega.

Željka Antunović koja je najavila kandidaturu za predsjednicu zagrebačkog SDP-a kazala je kako je tu odluku donijela nakon dugog razmišljanja te da je spreman 24 sata dnevno raditi za zagrebački SDP u što će uložiti svoje iskustvo i ugled. Nada se da će SDP postane li prva socijaldemokratkinja grada Zagreba još najmanje deset godina biti na vlasti u glavnome gradu.

Na novinarski upit je li napravila tajni pakt s Bandićem, koji se na Glavnom odboru nije pojavio,  kako bi ona postala šefica zagrebačkog SDP- a Bandić išao u utrku za predsjednika Antunović je odgovorila: 'Nikada nisam bila ničiji pijun, igram svoju utakmicu'.