do 1. travnja

Bandić reterira: Smanjit ćemo fiksni dio odvoza smeća najmanje za jedan frtalj

14.01.2020 u 10:13

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je najavio pojeftinjenje odvoza smeća do početka travnja te promjene oko dinamike odvoza papira i plastike

'Ide se ponovno u javno savjetovanje, a odluka će se početi primjenjivati od 1. veljače o fiksnom i varijabilnom dijelu, ali ćemo do 1. travnja preustrojem, pa i kadrovskim, organizacijskim i inim u Čistoći omogućiti da se najmanje 25 posto smanje troškovi odvoza smeća u Zagrebu i to je moja preokupacija u naredna dva mejseca. Od sutra svaki tjedan odvoz plastike i papira, a do 1. travnja smanjenje fiksnog dijela najmanje za jedan frtalj', najavio je gradonačelnik Bandić prenosi N1.

Dodao je kako će uputiti naputak Čistoći da se plastika i papir odvoze svaki tjedan, a ne najmanje dva puta mjesečno da bi se grad, kako navodi, u roku od mjesec dana očistio. 'Učinit ću sve da krene od sutra naputak da se papir i plastika odvoze četiri puta mjesečno'.

Vezano za zapošljavanje umirovljenog generala Vlade Šindlera u podružnici Holdinga Čistoći ističe kako apsolutno vjeruje predsjednici uprave Holdinga i predsjedniku podružnice Čistoće te da je to u njihovoj ingerenciji.

'Što se tiče gospodina Šindlera, ako su oni prepoznali da on može pomoći da se tamo uvede ako treba i poluvojni ustroj da se napravi red onda ću ja to pozdraviti, inače ne sudjelujem u kadroviranju u podružnicama, o tome brine šefica Holdinga i šefovi podružnica, imaju odriješene ruke', rekao je.