GRADSKA SKUPŠTINA

Bandić prijetio prekidanjem sjednice: Nemojte me mobingirati!

29.03.2011 u 10:45

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić zamalo je drugi put u mjesec dana povukao s dnevnog reda Gradske skupštine sve točke koje je predložio jer je SDP tražio da se sa sjednice skine rasprava o izgradnji odvojka Ulice Antuna Šoljana i otpisu potraživanja Obrtničko-štedne banke

Kao razlog za skidanje tih dviju točaka SDP je naveo prekasno dostavljanje materijala i prekratko vrijeme za proučavanje materije.

'Pila se dlaka na osam dijelova. Tražite odgodu za dva tjedna. Što će vam tada biti jasnije? Ljudi su uložili 150-200 milijuna eura i treba im izgraditi cestu. Ako odlučite skinuti točke, ja ću ih sve povući. Nemojte me mobingirati', priprijetio je Bandić.

Nakon pauze za zastupničke klubove, za govornicu se izašlo s umjerenijom retorikom i SDP je pristao da se raspravlja o obje sporne točke.

'Pravila kohabitacije treba poštivati. S obzirom da je gradonačelnik zadnji put skinuo sve točke s dnevnog reda pa smo morali imati ponovljenu sjednicu, koja je građane stajala 300 tisuća kuna, složili smo se da nam to ponovno ne treba i da ćemo raspravljati o gradnji na Jankomiru', kazao je u ime SDP-a i koalicijskih partnera predsjednik Skupštine Boris Šprem.

U stanci za klubove konferenciju za medije sazvali su HDZ i HSS koji su ustvrdili da SDP zna nešto što ostali zastupnici ne znaju te zatražili raspravu o gradnji na Jankomiru.

'Ovo je silovanje demokracije i to nema veze sa zdravom pameću. Građani su taoci politike SDP-a. Oni i HNS nešto znaju i zato žele skinuti to s dnevnog reda', istaknuo je Darko Vuletić iz HSS-a.

Podsjetimo, i prije mjesec dana sjednica Skupštine je prekinuta zbog gradnje Ulice Antuna Šoljana na Jankomiru, ali na njenom drugom dijelu. Tada se ispostavilo da se ulica produžuje na traženje investitora Eurohala, koji tamo planira graditi trgovački centar, a danas je sporan njen odvojak, čiju izgradnju traži investitor Konfada, koji na parceli uz ulicu planira gradnju četiri skladišna prostora.