NEDJELJNA KONFERENCIJA

Bandić pozdravio dolazak Vučića u Zagreb, dotaknuo se i SDP-a i Bernardića

11.02.2018 u 18:03

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, čelnik istoimene stranke rada i solidarnosti 365, ocijenio je kako će posjet srpskog predsjednika Aleksandra Vučića donijeti nove sadržaje na državničkoj razini. Na konferenciji za medije u nedjelju dotaknuo se i situaciju u SDP-u

'Očekujem da će Srbija osigurati prava Hrvatskoj i priznati agresiju na Hrvatsku. Dijalog je preduvjet bilo kakvog interkulturalnog početka. To će biti dugotrajan proces koji će uroditi plodom. Dijalog između ustaša i četnika, kao promašene sintagme, nije moguć. Dijalog između Srba i Hrvata je moguć i potreban. Neće ustaše dočekati Vučića u Zagrebu jer ustaša u Zagrebu nema', rekao je Badnić i dodako kako očekuje da će posjet Vučića proći u najboljem redu.

Osvrnuo se zagrebački gradonačelnik i na situaciju u SDP-u kojoj prijeti banktor nakon odluke Viskogog trgovačkog suda da je dužan platiti oko 9,5 milijuna kuna zbog duga prema Televiziji Sljeme. Riječ je o dugu za zakup medijskog prostora i za plaćanje reklama u drugom krugu Bandićeve utrke za gradonačelnika 2009. godine. Bandić je tada, podsjetimo, bio kandidat SDP-a.

Bandić je novinarima nekoliko puta ponovio da uzmu spise s Trgovačkog suda kako bi se uvjerili da on tu nije ništa kriv, kao niti Davor Bernardić, predsjednik SDP-a.

'Tražite sudske zapise. Ja sam bio najmoćniji čovjek SDP-a, bio sam popularniji od Janice Kostelić. Oni me nisu htjeli poduprijeti. Zaštite i gospodina Bernardića', izjavio je Bandić.

  • +3
Milan Bandić prezentira kako odvajati otpad Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoic/PIXSELL