NAKON JOŠ JEDNOG INCIDENTA

Bandić: Nemojmo stigmatizirati Rome

22.09.2018 u 16:35

Bionic
Reading

Na križanju Avenije Marina Držića i Ulice grada Vukovara gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić danas je održao konferenciju za novinare na temu Sigurnost u Zagrebu nakon najnovijeg incidenta

Na toj lokaciji, podsjetimo, jučer se dogodila pucnjava u kojoj su sudjelovale tri osobe, od kojih je jedna ozlijeđena, a jedna je još u bijegu, prenosi Večernji list.

Bandić je rekao da se radi o tri osobe romske nacionalnosti, no apelirao je protiv stigmatizacije cijelog naroda. 'Ni na jedan način nemojmo stigmatizirati Rome u Gradu Zagrebu jer oni su građani ovog grada kao i većinski hrvatski narod, kao pripadnici nacionalnih manjina i drugih narodnosti, oni koji su to učinili moraju odgovarati za svoja djela', pozvao je Bandić.

Što se tiče nedavne pucnjave u Vukomercu, oni koji su to napravili su s one strane brave, rekao je Bandić.

Što se tiče jučerašnje pucnjave, jedan sudionik je u bolnici s prostrijeljenom nogom, drugi je priveden kod istražnog suca, a za trećim policija traga. 'Ja se nadam da će u najskorije vrijeme biti tamo gdje treba biti', dodao je.

Na pitanje novinara što će biti ako slučajna žrtva strada u ovakvoj pucnjavi Bandić je rekao: 'Ja želim vjerovati da toga neće biti.'

  • +25
Pucnjava u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek