potpun potop

Bandić dotaknuo dno dna: Osvojio je mizernu količinu glasova

  • V. B.
  • Zadnja izmjena 06.07.2020 01:58
  • Objavljeno 05.07.2020 u 22:59
Bionic
Reading

Potonuli smo kao Titanik. Tim je riječima Pavle Kalinić u prosincu 2011. godine opisao neuspjeh Nezavisne liste Milana Bandića na parlamentarnim izborima u sve četiri 'zagrebačke' jedinice. U međuvremenu je Bandić uspješno izbjegavao sante leda, brodio Zagrebom, uspio se dokopati i Sabora u osmom sazivu, a ono što je napravio s tzv. žeton zastupnicima u devetom ostat će zapisano u političkim analima. Osam godina nakon potonuća Bandićev brod ponovno je doživio brodolom. Iako je najavljivao stabilan klub u desetom sazivu Sabora, na Markovu trgu neće imati nijednog zastupnika

Štoviše, u 2. izbornoj jedinici, u kojoj je on bio prvi na listi, 365 Stranka rada i solidarnosti tek je deveti izbor građana. Da stvar bude gora, nakon 97 posto obrađenih glasova u njoj Bandić je skupio tek 1775 preferencijalnih glasova. Za usporedbu, na posljednjim izborima preferencijalno je osvojio 5405 glasova.

U 1. izbornoj jedinici Bandićeva stranka uhvatila je jedan posto, u 6. su na 1,10 posto, a u 7. na 0,78 posto.

No Bandić je mačka s devet života. Nakon potopa 2011. vratio se u život i da bi ga se skroz otpisalo s političke scene trebat će pričekati lokalne izbore iduće godine.

  • +49
Stožer Stranke rada i solidarnosti Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal