'BAŠ VAS BRIGA ZA INVESTICIJE'

Bandić ljubomoran na Severinu i Milana

23.10.2013 u 11:24

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić obišao je radove na Srednjoj školi u Novom Jelkovcu, investiciju vrijednu 100 milijuna kuna. Novinarima je pak spočitnuo kako ih ne zanimaju investicije već samo Severina i Milan

Srednju školu trebalo bi pohađati 600 učenika, imat će 24 učionice, 15 kabineta, sportsku dvoranu te bazenski kompleks sa svim pratećim sadržajima. Radovi na školi počeli su u listopadu 2008.
'Neću govoriti o prošlosti i o ljudima koji su to već trebali završiti prije tri godine. Da su to učinili danas bi stajali ovdje umjesto mene. Učinit ćemo sve da ovu investiciju sa Zagreb gradnjom, koja je dobila na natječaju posao, iako je rok 12 mjeseci, završimo do početka iduće školske godine. Jer ako to ne učinimo, kao da nismo ništa radili i opet ćemo čekati godinu dana', rekao je Bandić i nastavio u svom prepoznatljivom tonu da se 'treba delati'.

'U ovoj Hrvatskoj napokon treba uvesti reda, treba se znati što tko radi, zaštititi prava radnika, a one koji ne rade treba pustiti na dulji odmor. Žalosno je ovdje gledati zahrđalo željezo nakon 5 godina, žalosno je sve to skupa gledati. Ali bit će to lijepo u rujnu 2014. kada se opet nađemo ovdje na otvorenju', obećao je Bandić te pozvao kolege iz Holdinga.


'Da pripreme papire da se nađemo za tjedan ili 10 dana na još jednoj investiciji koja stoji 5 godina, a to je škola u Iveru. Holding se može jedino sanirati da dobije novi posao, da s Gradom rade korektno i da se oslobode svih onih šetača koji su primljeni po raznim uvjetima, a ne radnim. Mi ćemo to napraviti, budite bez brige', jasan je bio gradonačelnik, a svim nevjernim Tomama je poručio kako su se gadno prevarili kada su tvrdili da će odustati od sanacije Holdinga.

Ja sam se mandata nauživao, ali dobrih projekata nisam, nastavio je gradonačelnik te opleo po sindikatima.'Neće nas zaustaviti lažna sindikalna solidarnost pod izlikom da štite radnike. Nema čovjeka u ovom gradu i u ovoj zemlji koji štiti više radnika od Bandića. Ali morat ćemo se obračunati s neradom. Tu neće biti pogađanja, makar pod cijenu referenduma i mandata. Svi oni koji su sumnjičavi, prepustimo ih vremenu pa će vidjeti jesam li se šalio ili sam ozbiljno govorio.'

A ozbiljan je Bandić i po pitanju obnove ove srednje škole u Novom Jelkovcu, pa je čak obećao da će nenajavljen dolaziti u popodnevnim satima da vidi kako napreduju radovi na investiciji vrijednoj 100 milijuna kuna. Zna Bandić da to neće biti među prvim vijestima u državi, pa je u cijelu priču upleo i Severinu.

'Ponovno sam nesretan i tužan. Ovdje završavamo investiciju od 100 milijuna kuna. To danas neće biti na dnevniku, ali će biti jesu li Milan i Severina zajedno ili ne i gdje dijete živi. To je Hrvatska. Nećemo ići naprijed dok se takvog pristupa ne oslobodimo. Kada se investira 100 milijuna kuna u Gradu Zagrebu, onda bi ta kola svi trebali gurati zajedno', smatra Bandić.