BEZ FIGE U DŽEPU

Bandić definitivno želi na Pantovčak

13.10.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, čini se, prestao se igrati mačke i miša oko svoje kandidature za predsjednika države, jer se na današnjoj konferenciji za novinare, u Gradskom poglavarstvu, po prvi put izjasnio da o tome razmišlja, ali da odluku još nije donio

'Kandidirati se za mjesto predsjednika države nije isto što i otići na plac, što ja radim subotom sa svojim Mercedesom, kupim 25 kilograma robe za cijeli tjedan i popijem kavu s kumicama. Radi se o najodgovornijem poslu u državi. Kandidiranje radi kandidiranja prepuštam drugima. Treba prvo čuti što zapravo građani žele', kazao je Bandić.


Gradonačelnik je potom priznao ono o čemu su mediji mjesecima pisali - da njegove ljetne putešestvije Lijepom Našom, te dijeljenje polovnih vatrogasnih vozila i autobusa nisu bili tek puki izraz dobročinstva, već da se radilo o prvom koraku, kojeg su platili porezni obveznici, u kandidaturi za Pantovčak.


'Obišao sam Hrvatsku od sjevera do juga i vidio da ljudi cijene to što radim. Moram vidjeti što moji sugrađani Zagrepčani žele, a onda krećem i u obilazak europskih metropola te traženje potpore kod svojih kolega gradonačelnika. Nakon toga donijet ću najmudriju odluku za koju još uvijek ima vremena, jer izbori još nisu raspisani. U izborima ne mislim sudjelovati, nego pobijediti', naglasio je Bandić.


Kako je Hrvatsku već obišao, a bilo Zagrepčana je jednim dijelom ispipao na lokalnim izborima, Bandićev slijedeći korak je sondiranje terena po Europi, zbog čega će već sutra odletjeti prema Moskvi, a nakon toga slijedi prikupljanje potpore u Pečuhu, Beču, Münchenu, Rimu i svim ostalim gradovima s kojima Zagreb dobro surađuje.

/center>