Bambas - peruanske hit tenisice od sada i u Hrvatskoj

Bambas - peruanske hit tenisice od sada i u Hrvatskoj

11.12.2013 u 13:09

Bionic
Reading

BAMBAS je društveno osvješten brand koji je od samog samog početka odlučio ne iskorištavati prirodne resurse ovog planeta nego ih savjesno oplemenjivati. Nagrađujemo vas jednim parom BAMBAS-ica. Detalji u postu!


Skupina mladih Hrvata i njihovih internacionalnih prijatelja osmislili su hvalevrijednu inicijativu kojom na svojim putovanjima po bijelome svijetu pronalaze zanimljive autohtone proizvode koje žele plasirati na hrvatsko tržište. Krenuli su od dalekog Perua gdje su pronašli BAMBAS-ice, hit tenisice koje su ručno proizvedene od visokokvalitetne peruanske tkanine.

BAMBAS je izraz slobode koji slijedi koncept suradnje između putnika i lokalnih zajednica, a u cilju međusobnog pomaganja. Svaka linija njihovih proizvoda prati principe dobrotvornog rada koji izravno pogoduje zajednicama s kojima surađuju. Sve BAMABAS tenisice ručno su proizvedene u Peruu, a odlikuje ih autentičan peruanski vez.

San ovih mladih ljudi je da, lutajući svijetom, upoznaju nove kulture, te da široj zajednici predstave najljepše od lokalnog dizajna i rada lokalnih umjetnika, ne bi li na taj način uveli autohtone svjetske proizvode u našu svakodnevicu. Taj se san započeo ostvarivati otkrićem najnevjerojatnijeg tekstila kojeg su vidjeli u planinama Perua, točnije u gradu Cuzco koji spada u zonu jednog od svjetskog čuda i nevjerojatnom energijom nabijenog Machu Picchu-a, na skoro 3000 m.n.v.

BAMBAS-ice se proizvode niske - 300 kn, visoke - 340 kn i dječje - 150 kn. U nastavku vam donosimo nekoliko najprodavanijih modela.

Vjerujemo u u autentičnost, orginalnost i kvalitetu, a upravo je to razlog zašto smo odlučili raditi s lokalnim umjetnicima i obrtnicima i od svake prodaje donirati jedan postotak lokalnoj zajednici u svrhu zaštite Amazonske prašume, istaknuli su ovi mladi entuzijasti za ModuKomodu.

Pogledajte i video o Elizabeth Villanueva Díaz, jednoj od brojnih Peruanki koja ručno proizvodi i boji poznatu visokokvalitetnu tkaninu, koja između ostalog, služi i za proizvodnju BAMBAS-ica. Sa svojim kolegama iz zanatske udruge, ova Peruanka stvara tekstil iz životinjske vune za prodaju u lokalnoj trgovini, a također uči i mlade djevojke pletenju kako bi osigurale vlastiti prihod i kako bi izbjegle sudbinu mnogih svojih zemljakinja da se premlade udaju i cijeloga života služe u kući. Elizabeth je samohrana majka koja novcem od prodaje tkanine hrani i školuje svoga sina, a jednog dana želi pokrenuti vlastitu tvrtku.

'Putovali smo daleko i putujemo dugo, ali nikada nećemo zaboraviti odakle smo došli i kamo idemo.', moto je skupine mladih Hrvata koji su iz dalekog Perua donjeli BAMBAS-ice u Hrvatsku.

Na facebook stranici ModeKomode potražite BAMBAS katalog i darujte ove eko tenisice iz dalekog Perua svojim najdražima za Božić i Novu godinu. Za narudžbe i sva dodatna pitanja obratite se na bambasperu@gmail.com

Jednog od vas ćemo nagraditi s primjerkom BAMBASica po želji. Objavu za nagradnu igru potražite ovdje