otkriven uzrok

Bale konoplje na Eko imanju Željka Mavrovića zapalile se zbog kvara na električnim instalacijama

07.01.2019 u 15:56

Bionic
Reading

Pregrijavanje električnih instalacija izazvalo je požar u kojemu su u noći s petka na subotu u podrumskom skladištu na Eko poljoprivrednom imanju poznatog bivšeg boksača Željka Mavrovića kod Požege izgorjele bale industrijske konoplje, koja je tamo bila uskladištena u prostorima koje trenutno koristi tvrtka OPG Majer

Požeško-slavonska policija u ponedjeljak je priopćila kako je u mjestu Sloboština u noći izbio požar na gospodarskoj zgradi u vlasništvu tvrtke s tog područja.

Očevidom je utvrđeno da je požar izazvalo pregrijavanje vodiča na električnoj niskonaponskoj mreži, uslijed čega je došlo do taljenja izolatora te prenošenja topline i zapaljenja rolo bala konoplje koja je bila uskladištena.

U požaru je izgorio veći broj rolo bala konoplje, a zbog čađe su oštećeni zidovi i strop podrumske prostorije i prve etaže zgrade.

Vatrogasci požar gasili 15 sati, na vatru nalili 53.500 litara vode i 380 litara pjene

Požar je punih 15 sati, od 8.30 do 23.30 sati, gasilo 14 vatrogasaca, pri čemu su potrošili oko 53.500 litara vode i 380 litara pjene, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

  • +15
Na Eko imanju Željka Mavrovića u Sloboštini kod Požege izbio požar Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galovic/PIXSELL

Inače, Mavrović se nakon prestanka sportske karijere bavi ekološkom proizvodnjom, a u subotu je Hini izjavio kako mu se, iako nije imao potpunu informaciju, čini da prema onome što je vidio na nekoliko fotografija šteta nije velika.

Hini su u kasnim poslijepodnevnim satima vatrogasci iz tamošnjeg DVD-a potvrdili kako su još uvijek na požarištu, jer zapaljene bale konoplje još tinjaju.

"Jako je teško i opasno, skoro je nemoguće ući unutra od gustog dima, na pojedinim mjestima se pojavljuje otvoreni plamen. Pokušavamo unutra ubaciti pjenu za gašenje kako bi spriječili daljnje širenje požara. S jakim ventilatorima s druge strane zgrade upuhivanjem zraka nastojimo istjerati dim na drugu stranu kako bi mogli ući unutra", izjavio je tada za 24 sata Zdravko Matoković iz DVD Orljavac.