HDZ O 'BAHATOJ VLASTI'

Baldasar trguje, što je dao Marijani Puljak?

11.09.2013 u 15:26

Bionic
Reading

Probudio se splitski HDZ: nakon što su napuštanjem obiju sjednica Gradskog vijeća uspjeli srušiti kvorum i onemogućiti donošenje dviju bitnih odluka - o zabrani vezivanja brodova na Zapadnoj obali i preustroju gradske uprave - danas su optužili SDP-ovu koaliciju i gradonačelnika Ivu Baldasara za bahatost, ignoriranje volje građana i političku trgovinu

'SDP-ova je koalicija manjina u Gradskom vijeću, a u pukoj želji da zadrže vlast, pozivaju sve opcije na suradnju. Lista Marijane Puljak preko noći se umjesto potpore projektima odlučila na suradnju oko najvažnijih političkih pitanja, poput ustroja gradske vlasti i proračuna. Budućnost će pokazati zbog čega je gospođa Puljak promijenila stav i praktički postala koalicijski partner SDP-u te koja je bila cijena', kazao je šef splitskog HDZ-a Petar Škorić.

Tvrdi da HDZ-ovo napuštanje dviju sjednica nije bojkot rada Gradskog vijeća, nego sprečavanje gradonačelnikovih odluka koje bi bile nerazumne i štetne za grad. 'Spriječili smo gomilanje dužnosničkih mjesta u gradskoj na čak 21, što je trebalo poslužiti za uhljebljenje SDP-ovih kadrova i onih od kojih očekuju glasove. Smanjenje tog broja pa i odustajanje od zabrane vezivanja na Zapadnoj obali, rezultat je našeg pritiska', smatra Škorić.

HDZ-ovci će i ubuduće, ako to bude potrebno i učinkovito, napuštati sjednice Gradskog vijeća.

Baldasar nije vjerodostojan kada kaže da se ne boji izbora, a sjetimo se da je postao gradonačelnik s tek par stotina glasova razlike u odnosu na Vjekoslava Ivaniševića. Provukao se kroz iglene uši! Mi ne provociramo nove izbore, niti ih priželjkujemo, ali spremni smo na njih. Ako ova vlast nije sposobna, neka idu izbori. Sve što su dosad pokazali bilo je trgovanje, a ne upravljanje', uvjeren je Škorić.

Novinare je zanimao stav HDZ-ovaca oko Hajduka, koji je ponovno u centru interesa nakon što je Baldasar izjavio da dugovi kluba iznose 124 milijuna kuna, dok su ga s Poljuda demantirali tvrdnjom da iznose tek 43 milijuna. Gradonačelnik se izjasnio da je prodaja kluba 'jedini izlaz', a u HDZ-u se ne žele zalijetati.

'I ovdje se vidi njegov loš pristup rješavanju problema u gradu. Razgovarao je s određenim investitorima, pregovarao je i davao izjave, a Gradsko vijeće nije vidjelo te prijedloge niti o njima raspravljalo. Čak ni uprava Hajduka nije se očitovala o stvarnom stanju. Ako i ima različitog tumačenja duga, ovakvo stvaranje psihoze prije derbija s Dinamom i prije sjednice Gradskog vijeća apsolutno je nepotrebno', smatra Škorić.