U OPROŠTAJNOM TONU

Baldasar Splićanima: 'Grintajte, to vam je u opisu posla'

28.12.2016 u 15:32

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar, kojemu je nedavno srušen proračun za 2017. godinu, ali je odlukom o privremenom financiranju ipak dobio mogućnost voditi grad još tri mjeseca, potvrdio je da na lokalne izbore u svibnju izlazi kao neovisni kandidat za gradonačelnika

'Gdje se vidim za godinu dana? Na ovom istom mjestu', samouvjereno je kazao Baldasar na prigodnom druženju s novinarima. Kasnije je objasnio da 'ima nekih poziva i mogućnosti', no ipak će se kandidirati i vidjeti kako će proći

U duši sam socijaldemokrat, a to što smo se razišli ide na dušu nekih drugih. Bivšoj stranci SDP-u želim sve najbolje, premda ne vidim da idu dobrim putem', kazao je gradonačelnik Splita.


Inače, prije točno godinu dana upravo on prvi je javno pozvao na ostavku Zorana Milanovića i kompletno tadašnje vodstvo SDP-a, nakon čega je došao u nemilost vrha stranke iz koje je ubrzo i izbačen. Danas se, kaže, pokazuje da je bio u pravu.

'Nadam se da vam nisam bio previše naporan. Više puta ste mi uspješno digli živce, ali to je oznaka profesionalizma i dobro je da radite svoj posao', obratio se novinarima u oproštajnom tonu. Sugrađanima je pak Baldasar osim sreće, zdravlja i posla poželio da 'nastave grintati, kako im stoji u opisu radnog mjesta' te da 'jednako nastave napadati sve gradonačelnike'.