'ZA NEKOLIKO KUNA'

Baldasar: Razmišljamo o povećanju komunalne naknade

05.09.2014 u 21:35

Bionic
Reading

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar najavio je danas mogućnost povećanja cijena komunalnih naknada u tom gradu te je ponovio kako će najavljenim izmjenama poreza na dohodak Split biti na gubitku između 50 i 60 milijuna kuna, ali - unatoč tomu - neće biti povećanja prireza, nego će se na druge načine pokušati djelomično kompenzirati taj gubitak

'U zadnjih godinu dana razmišljamo o povećanju cijene komunalne naknade, ali pojedinačno ljudi to ne bi trebali osjetiti pošto bi se radilo o povećanju svega nekoliko kuna po računu, a u masi za grad Split to bi već nešto značilo jer bi nam donijelo desetak milijuna kuna na godinu', rekao je Baldasar popodne novinarima u Splitu.

Po njegovim riječima, 2015. godine planirani su komunalni doprinosi od nekoliko novogradnja.

'Sljedeće godine imat ćemo nekoliko novogradnja od kojih očekujemo da nam djelomično kompenziraju gubitak od 50 do 60 miljuna kuna koji će nastati zbog najavljenih mjera izmjene poreza na dohodak', rekao je Baldasar.

Ponovio je kako podupire Vladine najave izmjena poreza na dohodak te kako - unatoč tome - u Splitu neće biti povećanja prireza. Po njegovu mišljenju, gubitci koji će nastati izmjenama poreza na dohodak kompenzirat će se i povećanjem plaća, što će potaknuti potrošnju.

'Splitu neće biti jednostavno, ali izdržat će najavljene porezne reforme', poručio je Baldasar.