STIGLA PRVA POVJERENICA U SPLITSKOJ POVIJESTI

Baldasar predao vlast, a koncert na Rivi umjesto njega organizirat će - Hvidra

11.04.2017 u 13:46

Bionic
Reading

Vladina povjerenica Branka Ramljak i službeno je preuzela upravljanje Splitom od dosadašnjeg gradonačelnika Ive Baldasara, kojemu je mandat prekinut nakon što nije usvojen gradski proračun za ovu godinu. Ramljak je najavila da će u iduća dva mjeseca do izbora novog gradonačelnika obavljati uglavnom tehničke poslove, a jedan od većih izazova bit će organizacija proslave Dana grada i blagdana svetog Dujma. Baldasar je otkrio da će tradicionalni koncert na Rivi organizirati - Hvidra

'Nadbiskupija je preuzela dio obveza i svečani ručak bit će održan na travnjaku njene zgrade, dok je organizacija koncerta poklon udruge Hvidra', objasnio je dosadašnji splitski gradonačelnik, kazavši i da nema pojma tko će nastupiti na Rivi.

Predsjednik splitske Hvidre Mario Tomasović za tportal je pojasnio da će ova udruga spojiti svoj tradicionalni memorijalni koncert 'Andrija Bartulić', koji je trebao biti održan u HNK-u, s koncertom za svetog Duju.

'Još smo u pregovorima s izvođačima i nemamo zaokružen program, a u stisci smo i s vremenom i s novcem. Znat ćemo u idućih nekoliko dana. Koncert će imati humanitarnu notu jer će sav prihod od sponzora i kompletna zarada biti uplaćeni dobrotvornoj udruzi Naš svijet, koja se brine o bolesnoj i potrebitoj djeci', kazao nam je Tomasović.

U splitskoj Gradskoj upravi djeluje Odbor za proslavu, koji radi na programu najvažnije gradske manifestacije, no još uvijek nije razjašnjeno hoće li izvođače za Rivu birati oni ili isključivo Hvidra.

Na službenoj primopredaji splitske vlasti u Banovini Baldasar je izjavio da 'ostavlja grad mirne savjesti i u dobre ruke', a najavio je da će nakon izbora iskoristiti povlasticu primanja plaće još nekoliko mjeseci i otići na dva putovanja te se potom vjerojatno 'vratiti u privatni sektor'.

'Grad Split je drugi najveći u državi, a po mnogo čemu i najbolji i najljepši. Pobrinut ću se da normalno funkcionira i da se plaćaju preuzete obveze, a nipošto neću preuzimati nove koje bi došle na naplatu u idućem razdoblju. Nisam politička ni stranačka osoba i svoj izvještaj podnijet ću Ministarstvu uprave', kazala je povjerenica Ramljak.

'Zahvaljujem prethodnoj upravi i ljudima koji su vodili grad, radili su sve u njihovoj moći za dobrobit Splita. Ovaj grad zaista je poseban, imamo puno različitosti, ali nema razloga da zajedno ne radimo u njegovu korist', dodala je Ramljak.

Jedno od gorućih pitanja kojim će se ipak morati baviti jest festival Ultra jer tri mjeseca uoči njegova početka još uvijek nije potpisan ugovor o korištenju stadiona Poljud zbog prethodnih dugovanja organizatora. Branka Ramljak najavila je da će svakako sudjelovati u razgovorima i premda ne zna hoće li potpisati ugovore, za budućeg gradonačelnika ili gradonačelnicu imat će rješenje spremno za potpis.