pad vlasti

Vlada imenovala povjerenike za Split i Varaždin

06.04.2017 u 16:22

Bionic
Reading

Hrvatska Vlada u četvrtak je, na zatvorenom dijelu sjednice, imenovala povjerenike za Split i Varaždin, u kojima u zakonom određenom roku nisu donijeti gradski proračuni

Sukladno Vladinim rješenjima o raspuštanju gradskih vijeća i razrješenju gradonačelnika te njihovih zamjenika, povjerenicom za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i splitskog gradonačelnika imenovana je Branka Ramljak, a Dragica Đula povjerenicom Vlade za obavljanje poslova iz nadležnosti Gradskog vijeća i varaždinskog gradonačelnika.

Nadalje, Vlada je pomoćnika ministra financija Zvonka Šakića razriješila radi odlaska na novu dužnost te ga je, nakon provedenog postupka po javnom natječaju, imenovala glavnim tajnikom Ministarstva financija.

Miodrag Demo i Nenad Križić razriješeni su članstva u Upravnom odboru Fonda za stipendiranje hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i djece hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, a na njihova su mjesta imenovani Milijan Brkić i Mirjana Tonković, na prijedlog saborskog Odbora za ratne veterane te Upravnog odbora Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

 Radi isteka mandata, Vlada je Saboru predložila razrješenje predsjednika i članova Upravnog vijeća Agencije za znanost i visoko obrazovanje. To su Mile Đelalija, Aleksandra Deluka Tibljaš, Damir Markulak, Ljiljana Pintar, Slavica Ćosović Bajić, Damir Ježek, Slavko Perica i Andrea Mešanović. Za novu predsjednicu i članove Upravnoga vijeća Agencije predloženi su Dijana Vican, Drago Šubarić, Aleksandar Jakir, Branko Matulić, Vlatko Cvrtila, Gordana Rusak, Marko Petrak i Matej Boras.

 Vlada je Nadzornom odboru tvrtke Plovput predložila opoziv dosadašnjeg direktora Darka Meštrovića, te imenovanje Mate Perišića na njegovo mjestu, najviše na vrijeme od šest mjeseci. Skupštini tvrtke Brodarski institut predložila je opoziv dosadašnjih članova te izbor dijela novih članova Nadzornog odbora, također najviše na šest mjeseci. Predložen je i opoziv dosadašnjih članova Nadzornog odbora tvrtke Agencija Alan. Razriješeni su i dosadašnji, te imenovani novi predsjednici i članovi upravnih vijeća Hrvatskog hidrografskog instituta te Agencije za vodne putove.