fali operative

Bačić u Petrinji: Postupak obnove ćemo ubrzati

06.11.2023 u 16:58

Bionic
Reading

Iako je priprema dokumenata za obnovu obiteljskih kuća ubrzana, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine još uvijek ne može angažirati dovoljno građevinske operative za obnovu, pa će taj proces ubrzati, najavio je u ponedjeljak ministar Branko Bačić

Nakon sastanka o obnovi privatnih i javnih zgrada na petrinjskom području s gradonačelnicom Magdalenom Komes Bačić je rekao da je Vlada donijela odluku o osiguranju sredstava za konstrukcijsku obnovu 42 kuće u Petrinji, pored 26 koje se već obnavljaju na temelju ugovora između Ministarstva kulture i medija i Grada Petrinje, jer predstavljaju pojedinačno kulturno dobro.

Ministar je također najavio kako će se u sljedećih mjesec do mjesec i pol dana useliti korisnici stanova u osam stambenih zgrada, na kojima su u tijeku završni radovi.

Bačić u Petrinji Izvor: Cropix / Autor: Ranko Šuvar / CROPIX

Najavio je i useljenje u 57 drvenih kuća uz Dom umirovljenika, kojima će se nakon iseljenja stradalnika proširiti kapaciteti Doma. Također se priprema rušenje stotinjak oštećenih pomoćnih objekata.

Kako je zaključio, trenutačno je otvoreno 230 radilišta obnove obiteljskih kuća na području petrinjskog potresa.

Nakon što je prošlog tjedna završila obnova 11 obiteljskih kuća, ministar Bačić je u ponedjeljak obišao još tri takve zgrade, dvije koje su završene i jednu u obnovi.

  • +23
Bačić u Petrinji Izvor: Cropix / Autor: Ranko Suvar

Riječ je o kući obitelji Lončarević u Kučerovoj ulici, kojoj je izgrađena zamjenska kuća. Vrijednost radova je 125.000 eura.

U obnovu državne kuće koju koristi obitelj Ljubice Raušo, uloženo je 54.000 eura uključujući i energetsku obnovu.

Upravo je završena i zamjenska obiteljska kuća obitelji Likarević u Sibiću, od 70 četvornih metara, u vrijednosti 194.000 eura.

Vlasnici i korisnici kuća izrazili su zadovoljstvo kvalitetom i dinamikom radova.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'