konzultacije traju

Bačić: Treba što prije izabrati novog ministra obrane

13.11.2023 u 13:56

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić izjavio je u ponedjeljak da su u tijeku konzultacije kako bi se čim prije imenovao novi ministar obrane, s obzirom na osjetljivost resora, pa treba što prije izabrati kandidata, a uvjeren je da će kroz nekoliko dana njegovo ime biti poznato

Bačić je podsjetio da je premijer Andrej Plenković razriješio dužnosti dosadašnjeg ministra obrane Marija Banožića, nakon prometne nesreće koja se dogodila u subotu, i do izbora novog imenovao vršitelja dužnosti ministra, dosadašnjeg državnog tajnika (brigadnog generala) Zdravka Jakupa.

Na premijeru je da što prije sastavi svoj tim, pa očekujem da će ubrzo izaći s prijedlogom novog ministra obrane i s time upoznati koalicijske partnere, pa će nakon toga kandidat ići na imenovanje u Sabor, rekao je Bačić novinarima za posjeta Glini.

Upitan o Jakupu, Bačić je rekao da se pokazao kvalitetnim državnim tajnikom te će sigurno dobro voditi poslove ministra, ali vjeruje da će premijer kroz nekoliko dana donijeti odluku o novom ministru i uputiti je u Hrvatski sabor.

Izrazio je sućut obitelji poginulog vozača kombija Gorana Šarića i poželio brz oporavak kolegi i donedavnom ministru Banožiću.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'