predsjednik kluba hdz-a

Bačić o Mariću: '13 ministara u Milanovićevoj vladi bilo u sukobu interesa; nisu dali ostavke'

05.12.2018 u 13:01

Bionic
Reading

Zdravko Marić nije narušio Zakon o sprečavanju subkoba interesa, jer u obnašanju svoje javne dužnosti ministra financija svojim postupanjem na nikakav način nije sebi priskrbio bilo kakvu korist, komentirao je predsjednik Kluba HDZ-a u Saboru Branko Bačić odluku Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa prema kojoj je ministar Marić povrijedio načelo obnašanja javne dužnosti vezano uz slučaj Agrokor

'Potrudio sam se tijekom jutra i pronašao podatke da je 13 ministara u vladi Zorana Milanovića bilo u klasičnom sukobu interesa ili je povrijedilo načela obnašanja javne dužnosti ili za neki treći oblik nepoštivanja zakona kojim se propisuje postupanje ministara i državnih dužnosnika. I nitko od njih zbog te činjenice, a bilo je klasičnog sukoba interesa, nije podnio ostavku', rekao je Bačić, prenosi N1.

Dodao je kako se ovdje radi o činjenici da su u Klubu zastupnika HDZ-a uvjereni da ničime Zdravko Marić nije narušio Zakon o sprečavanju sukoba interesa jer u obnašanju svoje javne dužnosti ministra financija svojim postupanjem na nikakav način nije sebi priskrbio bilo kakvu korist koja bi ga osporavala u obnašanju javne dužnosti.

Na novinarski upit da objasni razliku između slučaja Marića i bivšeg predsjednika HDZ-a, Tomislava Karamarka, kojemu Povjerenstvo također nije utvrdilo klasični sukob interesa, ali je ipak dao ostavku, Bačić je odgovorio:

'Gospodin Karamarko je podnio ostavku, a za to ćete trebati pitati njega. Ja govorim o gospodinu Zdravku Mariću. Koliko ja taj zakon mogu iščitati, on svojim postupanjem nije narušio odredbe Zakona o sprečavanju sukoba interesa'.