u dubrovniku

Bačić: Dio članova HDZ-a ponaša se protivno Statutu stranke

10.11.2019 u 16:23

Bionic
Reading

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić izjavio je u nedjelju u Dubrovniku da je vrh stranke utvrdio kako se u pojedinim organizacijama dio članova ponaša protivno Statutu, a utvrđivanja njihova odnosa prema politici stranke te daljnjeg postupka prema njima je na predsjednicima lokalnih organizacija.

Bačić, koji je kao izaslanik premijera sudjelovao na svečanosti 30. obljetnice osnutka dubrovačkog HDZ-a, istaknuo je kako je na sjednici Predsjedništva i Nacionalnog vijeća u petak u Zagrebu bilo riječi o govoru nekih članova stranke protiv stranačkog vrha na društvenim mrežama.

„Članstvo u HDZ-u obvezuje na poštivanje Statuta i drugih stranačkih akata. Predsjednik stranke nije tražio discipliniranje, već da se na terenu utvrde okolnosti koje nisu usuglašene s vodstvom stranke. Tko postupa protivno stranačkim aktima bit će procesuiran“, rekao je Bačić i dodao kako nema saznanja o sporu ili sukobu saborskog zastupnika Josipa Đakića i savjetnika predsjednice RH za branitelje Ante Deura.

Napomenuo je kako je Kolinda Grabar-Kitarević na istoj sjednici dobila jednoglasnu podršku, a isto je i na terenu. „Uvjereni smo u pobjedu naše kandidatkinje Kolinde Grabar-Kitarević i sigurni da je njen program pobjednički. Zavrijedila je još jedan mandat“, rekao je Bačić.

Govoreći o 30. obljetnici HDZ-a u Dubrovniku Bačić je istaknuo kako je ta stranka dala velik doprinos da je Dubrovnik među najrazvijenijim gradovima u Hrvatskoj.